DAILY LIFE,  INSPIRATION - INTERIOR

granliden 2007

20150727-MX8A1411-31200

Kanske var det evighetsregnet. Hur som helst var sommaren 2015 mer ordningsam än andra somrar. Lite vindstädning, lite källarröj och sådant där. Rätt befriande trots allt. I vårt skafferi satte vi upp stänger och krokar. Jag har en plan att ta väck våra köksskåp. Men den planen kommer inte realiseras förren lådorna är tomma.

20150727-MX8A1412-1200

Att bygga ett skafferi om man inget har är perfekt om du frågar mig. Nu är ju inte vårt ett kallskafferi men väl så god förvaring. Här var inget skafferi från början…

20150727-MX8A1421-1200

Ikea´s väggförvaring Fintorp .  

20150727-MX8A1418-1200

Alla gryn, mjöl och annat hamnar i glas hos oss.

Köket idag. Glasverandan i ryggen. Där snedskåpet är finns skafferiet.

Tänkte att ni skulle få se lite före bilder från vårt hus. Som det såg ut innan det blev som det blev. Ni är många som mailar och frågar om renoveringstips och jag är medveten om att det hela kanske blir rörigt när jag ska försöka förklara. Men tveka inte att fråga här på bloggen! Lämna en kommentar så lovar jag att svara. Den allra mesta renoveringen har vi gjort själva. Eller snarare Kristo. Med god och evigt tacksam hjälp av min pappa.

Jag hade inte sett vårt hus innan dagen då vi flyttade dit. Kristo susade ner och kollade våren 2007 men jag var så jättegravid med Nomi och Charlie så jag kunde och fick inte lämna Stockholm. Han kom hem med en massa bilder och vi köpte. Vi flyttade in till sommaren och började renovera strax efter. Då var tvillingarna ett par månader, Liv 4 år och Viggo 2,5 år. Hej kaos! Det här är en av bilderna som Kristo tog på visningen. Här står han ungefär på samma plats som vid första bilden. Det fanns en korridor mellan de båda kortsidorna på huset. Väldigt märklig variant men som gjort för ett skafferi.

Köket. I hörnet står spisen idag. Där jag pekar är skafferiet. Gamla dörren till matrummet fast ena väggen är väck.

Så det vi gjorde var att ta väck korridoren. Öppna upp för att få ihop till ett helt kök. Den här bilden bjussar jag på bara för den är så galen. En strumpa? Och fyra kids under fyra år på övervåningen. Då kan man liksom inte begära mer.

Ny öppning till matrummet. Gamla dörren igensatt.

Här har vi balkat upp den bärande väggen och satt igen den befintliga dörren in till det som idag är mitt och Linn´s arbetsrum. Gjort en ny dörröppning som har samma bredd som dubbeldörren som redan fanns i arbetsrummet. Anledningen var både att få ett flyt i ljusinsläpp och att få en lagom stor vägg för skafferi och plats för kyl. Till vänster av dörröppningen kommer senare ett innerfönster. Och skulle ni se ännu mer åt vänster skulle ni se vår glasveranda som vid den här tiden var under två fasader. Det sneda skåpet rev vi alltså för att få till skafferiet. En vägg byggdes och en av de gamla dörrarna återanvändes.

Som sagt, tveka inte att fråga! Och förresten, Granliden heter vårt hus.

2 Comments

  • vardagskonst

    åh. som jag kände av minnet från vår renovering när jag var gravid (och nyförlöst), i vår tokskeva sekelskifteslägenhet nu när jag såg detta…trodde aldrig vi skulle komma till något slut men nu så börjar det bli riktigt bra och nu börjar det bli svårt att föreställa sig att vi måste flytta nästa år pga för lite plats…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *