INSPIRATION - INTERIOR,  PUBLICATIONS ABOUT OUR HOME

hemma hos oss.

11200x

För en tid sedan så var vårt hem med på superinspirerande sajten Design Sponge. Ärofyllt såklart, med mina bilder och deras ord. Jag tänkte att vi kunde köra denna lilla hometour här på Lovely life, för er som inte vet så mycket om hur vi bor. Så här är lite av vårt hem. Med lite länkar hit och dit. Undrar ni något mer, fråga på!

Vårt kök med vår räddare alla dar. Den där griffeltavlan har vi gjort och faktiskt finns en liten DIY från 2012 här. 

 

21200x

Tanken bakom vårt kök är att det ska kännas som ett vanligt rum. Därför är det byggt i moduler. På motsatt sida har vi ett väggskåp som egentligen är två skåp. De är ihopsatta direkt på väggen, spacklade i skarven och sedan målade på plats.

31200x

En iskall vinterdag gjorde vi ett hål i väggen och hittade en glasveranda med fönster och krasade glas från 1913. Drömfynd liksom. Så under två fasader kunde vi tillsist ta fram det som varit gömt sedan 70-talet. Det här är vår bästa plats. Iskristallerna är som vackrast här om vintern och det är här solstrålarna värmer först om våren. Regnet smattrar allra mjukast här och åskan mullrar högst. Det är också bästa platsen att tränga ihop sig så många som går när kvällen kommer med vin och evighetssamtal tills det ljusnar igen.

41200x

Här låg snön men snart är utsikten rosa.

51200x

Här jobbar jag och Linn. Fast nu har vi ju hela rummet fullt av Chrysanthemum Toile . Min pappa är min allra bästa tapetserarhjälp  och äntligen har vi hamnat i alla mönster som vi drömt om sedan vi flyttade hit. 

61200x

Anslagstavlan är från ett DIY om textil för Plaza Interiör när det begav sig. 

71200x

Mitt allra finaste skåp som är ett sådant som stod i butiker kring 1900-talets början.

91200x

Bordet gjorde vi till en nyårsfest eller vi gjorde tre. Om du vill göra samma så är det superenkelt, beskrivning hittas här. 

101200x

Min mormors tavla med min älsklingsutsikt från där vi bodde i 15 år och den vackraste bilden av min kära kollega Krickelin. 

111200x

Tavlan målade min pappa när han var sexton år.

Historien har en särskild plats i mitt hjärta om varför den lyckligtvis hamnade tryggt bakom glas och ram 54 år senare.

121200x

Tavlor från Lisa Rinnevuo och liten hjort från Tamar Mogendorff. Och vår bästa lilla extrabädd

131200x

Det här är vårt tv-rum men fortfarande är själva tv:n på vift. Vi är fortfarande lost i möbleringen och framför allt i soffsvängen. Där längst bort är min mans egna rum med vad han och kidsen älskar att sysselsätta sig med. Det rummet ska också få en tapet förresten.

141200x

Vi gjorde en bra bokhylla av en gammal dörr. 

151200x

Kommer aldrig sluta att samla.

161200x

Häromdagen hittade jag ett gammalt reportage från oss i Elle Decoration. Då hade vi ett annat piano minsann.

171200x

Längt på öppna dörrar mot trädgården.

181200x

Barnens pysselskåp.

191200x

Rummet tillhör Liv. Med Golden Lily från 60-talet på väggen.

201200x

Viggos rum med Ohoy på väggarna.

211200x

Charlie och Nomi har alltid delat rum men nu har Nomi ett eget allt medans Charlie är inneboende hos Viggo,  tills han får Liv´s rum och hon har flyttat till det gamla köket. Glasklart.

Nomi har mycket bestämda tankar kring hur ett rum ska vara och vi låter henne hållas, då hennes önskan är loppis och ärvda saker.

221200x

Hela rummet är tapetserat med Blossom   vilket var första gången det någonsin hände och här kan du läsa om spegelvända väggar och andra viktigheter.

Det var det.

28 Comments

 • sandra

  Det är så vackert att man blir tårögd. Ni har ett så inspirerande och personligt hem att jag bara vill tapetsera om hela huset när jag kikat in här.

  tack för att du delar med dig

 • Jennifer

  Alltså vilket fantastiskt DRÖMHEM! Helt underbart, alltihop!
  Man skulle ju kunna flytta rätt in omedelbums.

  Såg att du helst ville man skulle fråga här på bloggen. Jag har länge undrat (och frågat tidigare) vilken tapet det var ni satte i ditt arbetsrum (CHRYSANTHEMUM TOILE), men i vilken nyans? Har för mig att du länkade till den blåa men att du inte tycker er är blå.. den ser ju inte blå ut heller? Är det den som heter China blue/Cream DMOWCH101 eller kan det möjligtvis vara Eggshell/Gold DMOWCH104 eller Ivory/Gold DMOWCH103 (de båda liknar mer enligt WM’s hemsida!)

  Hoppas du kan hjälpa mig att reda ut det här! Vill såååå gärna ha den där tapeten ni har!

  • mokkasin

   Tusen tack snälla Jennifer!
   Jag har mailat dig precis och lovar att kolla upp om jag snurrat till det alldeles.

 • Christel

  Vilket vackert hem, men väskan vid skrivbordet var har du fått tag den? Det är ju väskan med stort V! 🙂

  • mokkasin

   Hej Christine, tusen tack! Mattan är från Åhlens men när jag letar på deras hemsida hittar jag den inte. Kanske finns den kvar på varuhuset. Hälsningar Sofia

 • Lina

  Men alltså lägg av vilka bilder! Men framförallt vilket fantastiskt hem ni har! Jag sitter bara och gapar för att allt är så fint. Makalöst!

 • nike

  Hej! Jag är ny här hos dig och har blivit så inspirerad av ditt hem, helt underbart och personligt!

  Jag har en fråga, som kanske är lite personlig. Jag undrar hur/ var ni bor, i vilken typ av område. Bor ni långt ifrån stad? Det är nämligen så att mitt drömhus är till salu, men det ligger i skogen några mil från stan där jag nu bor, och jag undrar så mycket hur det är att bo på det viset. Är rädd att det blir ensamt ibland, men tänker också att det måste vara fruktansvärt vackert.

  • mokkasin

   Hej Nike! Tusen tack!
   Å det där är inte lätt… Flytta eller inte flytta liksom.

   Vi bor i en liten stad som heter Katrineholm och där bor vi mitt i staden liksom, inte alls på landet på så vis. Å andra sidan flyttade vi hit direkt från Söder i Sthlm, där vi bott i 15 år. Så omställningen var megastor trots att vi är uppvuxna här. Så det blev ju verkligen landet om man jämför med staden runt husknuten. Och det tog världens tid att vänja sig, faktiskt är det först nu, 7 år senare , jag har landat på riktigt. Å andra sidan är allt perfekt nu. För oss blev det lite så , att vi EFTER flytten fick tänka till om hur vill vi att vårt liv ska se ut och vara, vad är viktigt. Eftersom vi inte riktigt kunde vänja oss så tog vi det från det hållet. Skapade vårt liv utifrån det vi hade nu. Men jag tänker att man kanske kan göra tvärtom, och tänka som vi gjorde EFTERÅT kan du göra FÖRRE flytt. Hur vill man att ens liv ska vara, vad är det viktigaste och hur funkar det utifrån platsen man vill flytta till. Vad kommer det nya boendet kunna erbjuda som inte det gamla gjorde och vice versa. Istället för att i första hand tänka på boendet som sådant. Och ja, de allra flesta tänker väl till innan men vi är lite förhastade av oss…

   Uj, snurrigt svar kanske. Men lite så… Kram och lycka till, Sofia

 • Melinda

  Hej! Så fina bilder på ert underbara och inspirerande hem! Det är helt makalöst! Nu till frågan… Jag undrar över väggskåpet i köket jag har läst hur ni har gjort dom, men jag undrar vad det är för sorts skåp och var ni köpt dom! Tack för underbar blogg!! Kram

  • mokkasin

   Tusen tack Melinda! Skåpen är från House Doctor, vet inte säkert om de gör dem längre. Vi hade dem ett tag på Mokkasin. Men kolla deras hemsida, kanske går de att finna. Tricket är väl egentligen att de ska vara grunda, och jag vet att det är svårt att hitta sådana skåp. Hälsar Sofia

 • Tette

  Hej Sofia!
  Åh, man svimmar så otroligt vackert ni har det!
  Fantastiskt inspierande, även om man bor i en mindre lägenhet :-)!
  Jag har en liten fråga (men stor förståelse för om du inte hinner svara på alla såna här småfrågor..), ser att ni har långa takhängda skenor i taket för gardiner, har du tips på märke där?
  Med vänliga hälsningar Tette

  • mokkasin

   Tack Tette!
   Skenorna är från Kirsch, de löper liksom utmed två hela väggar. Man fäster sedan tyget med fyrfingerkrokar, du måste dock sy dit en ”fåll” som är anpassat för sådana krokar. Tyget vi har är bara billigaste gardinlängden från Ikea, vi har dock varit tvungna att skrava det då vi är ganska högt till tak. Lycka till, Sofia

  • mokkasin

   Hej Madeleine, Det är ett jättegammalt från Ikea som var omålad från början, så vi har målat det. Tyvärr finns det inte längre kvar i sortimentet. Tror att det hette Linnarp, kanske kan du hitta på Blocket? Lycka till, Sofia

 • Emelie

  Vilket härligt och charmigt hem! Ska tapetsera mitt sovrum och nev kär i den blommiga tapeten som är bakom den lilla extrabädden. Vad heter den?
  Tack på förhand!

 • Josefine

  Himmel vad vad vackert, alltihop. Så inspirerande och drömfyllt. Blir alldeles glad. Vill också göra mer hemma, har dock en enmånadsbebis hemma o en 4 1/2 åring hemma. Var sak har sin tid. Ha en fin dag!!
  /Josefine

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *