KIDS

fyndtips och tweenie-bok.

Påtal om Soft Gallery så har de ju riktigt schysst halva-priset-rea just nu. Och det fina i kråksången är ju att det finns så våra favoriter kvar från den sagolika kollektionen som jag bloggade om här. Och lika fint är ju att många av de här plaggen funkar precis lika bra året om. Så här kommer våra favoriter som är på skynda-fynda-läge just nu.

Den armlösa hoodien. Så grym. Perfekt med en tröja under –
 
Brallorna i samma. Hur perfekta under vinterns tjockkläder – LUCY PANTS FLOWERS
Sweatshirt med blixtlås – SASCHA INDIGO JACKET
 

 
 
Och påtal om Viggo. Efter att ha sträckläst Harry Potter men tröttnat tvärt efter sida 501 i bok nummer fem så har han haft lite svårt att hitta de där superfängslande böckerna igen. Narnia var bara bra i en bok eller något och Fem-böckerna mossiga. Jag vill ha fantasy! suckade han och jag kände mig lite vilsen i genren. Men så plötsligt idag är han fast igen. Suzanne Collin´s serie om Gregor från Ovanjord verkar omöjlig att lägga ifrån sig. Och turligt nog så är den tredje boken pågång under hösten och fem finns skrivna. Men annars då, fantasy? Någon som sitter på några tips?
 
 

No Comments

  • em.

    Åh, bokslukaråldern! Kanske "Den mörka materian"-trilogin av Phillip Pullman eller "Skämmerskan"-serien av Lena Kaberbol? Jag läste "Ondvinter" av Anders Björkelid för ett tag sedan och tyckte om den, första delen i en serie. Jag är ju dock 25 och inte tween (: Den är ganska mörk, men det kanske är det som kittlar sträckläsningen?

  • Ingomama

    David Eddings böcker som redan nämnts (först böckerna i Sagan om Belgarion och därefter böckerna i Sagan om Mallorea) slukade jag själv. Totalt 10 böcker och därefter finns några ytterligare med samma karaktärer. Cornelia Funke skriver också fängslande i serien som börjar med Bläckhjärta (tre böcker). Böckerna om "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" kan jag också rekommendera varmt!

  • Linda

    Barnen 9 och 11 år har älskat Cirkeln och Eld, tredje boken kommer nu i höst! 🙂 Sen John Stephens serie, Trolldomens tre skrifter: Smaragdernas bok, Rubinernas bok och sen den tredje som jag inte tror har kommit ännu. De gillade också hungerspelenserien av Suzanne Collins. Sen Doktor Proktorböckerna!

  • Anonym

    A Wizard of Earthsea cycle (3 books) by Ursula K Le Guin
    The Graveyard Book, Coraline, Odd and the Frost Giants, Unnatural Creatures, The Sandman and many more by Neil Gaiman.
    The Hobbit and Lord of the Rings Triology

  • Unknown

    Terry Pratchet! Med humor som passar både vuxna och tweenies 😉 Han har skrivit hur många böcker som helst så de finns att ta av. Googla och se vad som passar att börja med; Digggers-böckerna, Tiffany-böckerna, några ströböcker som Eric el varför inte den gedigna samligen om trollkarlar, troll, folk och fä i hans egendiktade värld (the disc world) – en platt värld vilandes på ryggarna på fyra elefanter som står på skalet av en jättesköldpadda som simmar genom rymden?!

  • Ella

    Alexander Lloyds Prydainserie, Philip Pullmans Den mörka materian-serie och Susan Coopers The Dark is Rising-serie (böckerna finns på svenska, men själva serien verkar inte ha ett namn på svenska). Som tidigare är sagt så är Neil Gaiman klockren, både för liten, mittemellan och stor!

Leave a Reply