DAILY LIFE

vackert och bara så himla vackert.

Det här är så vackert. Och äntligen på plats i affären. Begåvade illustratören Jonna Fransson gör fantastiska prints som träffar mig rakt i hjärtat. Organiskt och på riktigt.  Mjukt i både färg och form. Och bara så vackert. Igen.
 
Picture: Andreas Larsson
 
 

På Stockholm Furniture Fair och i Greenhouse premiärvisades och invigdes vandringstutställningen Ung Svensk Form.  Här fanns Jonna med bidraget ”Hun giver mig intet tillbage . Jonna blev en av de tre pristagarna med sitt bidrag. På Jonnas blogg kan man läsa motiveringen från juryn som löd så här.
 

 
” Hypnotiserande blyertsstreck som skapar en stilla elegans och en hand som berättar en kärlekshistoria om hjärtan och sten och platonisk kärlek. Oklanderlig perfektion och melankoliska dagboksanteckningar får betraktaren att landa på ett isflak i norra Atlanten och räkna fräknar på eskimånäsor.”
 
 
Vackert ska vackra ord ha.
 
 
Utställningen Ung Svensk Form åker nu land och rike runt. Första stopp är Form/Design Center i Malmö 16/2–31/3

No Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *