INSPIRATION - CHRISTMAS,  INSPIRATION - INTERIOR

guld+linne+brunmönstrat+beige

Tack för detta winter wonderland. Jag är lyrisk över denna drömvärld. Det får gärna vara tjugo grader och sitta-under-filtar-grader inomhus bara det stannar till jul. Igår sprang jag mellan jobb och utsikter vid alla fönster. Har ni sett maken till vacker värld? Ut mer er, ut med er, man vet aldrig när det kommer igen..

 

Men nu en annan sanning. Jag har aldrig varit särskilt julig av mig på ett sätt och vis. Jag älskar julen men är inte särskilt pyntig av mig.  Nu öser ju barnen på med smällkarameller och tomteland och slöjden-prylar. Och det är såklart vi har gran och stjärnor men sen är det mest hundratals levande ljus. Jag hänger aldrig med i jultrender som kommer och går. Och byter aldrig ut hela alltet till de senaste i juleväg. Trist nog använder vi det vi alltid har haft. Och det känns mest sådär lagom juligt.
 
Fast i år fick jag värsta önskan att byta ut julaftonsdukningen lite grann. Kanske mest för att jag egentligen inte hinner fundera över sådana saker. Men nu är det  färdigttänkt i alla fall. Så bye-bye vitt, silver och grönt som det brukar se ut.
 
Och loppisvasen från i förrgår sitter som en smäck. Och från Ikea köper jag naturfärgat linne på meter (om jag nu kommer så långt som till Ikea) och eftersom vi har ett jättestort bord behöver jag massor av tyg och som underduk köper jag bruna lakan från Åhlens, de är de som ligger på stolen där. Precis så ostrukna som de ska vara. Och så ska de hänga ända ner till golvet.

 

Och häromdagen så lyxshoppade jag på loppis. En hel hög med mässingsljusstakar i olika höjder. Så himlens tjusigt det kommer bli där på fyrametersbordet.
 
Och hela vinden är full med loppis-porslin efter ett visst bröllop. Så kan jag lyxbotanisera där i kartongerna. De är de med brunt mönster jag vill åt. Och under ska jag ha en annan tallrik… Fast den får ni se en annan dag för den måste jag hitta först. Men jag kan bara säga att så här dukningsfokuserad har jag aldrig någonsin varit. Och förresten så gjorde jag ett nytt köp i helgen som definitivt hör till julen, oväntat nog. Ni ska få den också bara den kommer hit. Men det är något jag önskat mig jättelänge…

No Comments

Leave a Reply