DAILY LIFE

mitt tips till adventsfikat och alla mornar i december.

 
Jag är så svag för lyssnandet. Framför allt för fantasin skull. Jag känner själv hur den får sig en skön boost när allt inte serveras i ett färdigt koncept av bilder. Därför vill jag slå ett jättestort slag för julkalendern på radio. Mörkaste decembermornar blir oslagbar mys när vi sitter där med tända ljus och alldeles knäpptysta i knappt tio minuter. Självklart är det ett trick att få vintertrötta barn ur sina sängar. Men mest för att de oftast är fantastiskt bra.
 


Årets julkalender är vacker. Det är något med språket, ordvalen, ljuden och platsen. Blåvik, där någonstans i Ishavet. Och historierna, de sagolika. Och mystiken den tätnar, redan efter avsnitt två. Vad är det för skepp Siri ser lägga till vid Stenudden, med en vit korp i fören… Och lillasyster Miki, varför sjunger hon inte längre där borta vid Snöbären…Vi längtar tills imorgon bitti.
 
2012 års julkalender Siri och ishavspiraterna är skriven av Frida Nilsson. Den sänds varje vardag 6.50 och 17.45  och helger 7.50 och 13.03 men går ju såklart att lyssnas på precis närsomhelst från webben. Lyssna ikapp vid adventsfikat idag, lyllosar som har det framför er.
 
 

No Comments

Leave a Reply