INSPIRATION - DAILY LIFE

min bästa sak på skivbordet denna onsdag.

 
Jag fick en fråga om vad som finns på mitt arbetsbord. Och nu ska jag ju inte sticka under stol med (och det vet ju alla ni som föjer på instagram @sofiaatmokkasin) att det finns dagar som inte ser ut som denna. Dagar då jag måste vispa undan listorna och högarna för att ens se dataskärmen. Inspiration minus tusen. Fast nu är jag taggad till tusen på att just ha en arbetsplats a´la snygg. Sedan förra tisdagen. Inte en sådan här utan precis en sådan här. Fast det lär bli en bedrift kan jag lova. Mitt ordningssinne motsvarar ej denna bild. Erkänner.
 
Men nåväl, i de bästa av dagar, vad har jag då?

 
Det kan man ju sannerligen inte veta. Från dag till dag. Men just nu har jag en himla fin liten ask. Jag fick den från min mamma för en tid sedan.
 
 
Den var min farmors. Och det är en ask med hennes visitkort.
 
 
Hon gifte sig med min farfar i november 1940, då var hon 21 år. Och då fick hon namnet Jansson. Så därför är det ju lätt att räkna ut att det var sisådär åttio år sedan då hon slängde sig med de här visitkorten. En trettiotalspingla i snajdig klänning och uppsatt hår som fiskade upp den lilla vinröda asken ur handväskan. Jag har handväskan också, den är att dö för. Lovar.

No Comments

Leave a Reply