DAILY LIFE

tisdagstema om badrum.


Jag visste ju att endera dagen dyker det upp. Ett tisdagstema om badrum. Och då kan det inte bli några tjusiga bilder från ett flott badrum hemma hos oss. För våra badrum hör inte till den kategorin. De har liksom kringgått renoveringshetsen. Fråga mig inte hur för jisses vad det skulle behövas. De är fula. Rent ut sagt bedrövliga. Och som om det inte skulle räcka så är de försedda med toaletter med cisterner som hänger långt upp i taket. För att spola måste man dra i en kedja. Det kan ni ju räkna ut hur enkelt det är för fyra små barn och deras kompisgäng. Förenat med livsfara om de nu försöker sig på momentet själva.

Dessutom är cisternerna piffade med några cherubliknande (eller vad ska det egentligen föreställa?) porslinskonsoller. Det roliga är att figuren lade jag märke till för bara några veckor sedan. Vi har bott här i 3, 5 år! Jag stod och borstade tänderna när jag plötsligt fick span på den. Men herregud vad är det, minns jag att jag tänkte. Hade mest gått runt och retat mig på den där konsollen tidigare. Och nu blev det ännu värre. Inte min typ av konsoll om man säger så. Fast utsikten är fin i alla fall.
Men någon gång när vi orkar ryker den ljusblå våtrumstapeten. Och den aprikosa. Så gör vi ett par sådana här finfina badrum.
Badrumsinspiration på Fabriken idag.
Bilderna längst ner är från Elle Interiör för länge sedan.

Leave a Reply