INSPIRATION - INTERIOR

väggar fast ändå inte.

På tal om väggar  (dagens tema på Fabriken) så har vi inte så hemskt mycket väggar i vårt hus. Inga hela väggar i alla fall. I den enda stora väggen som fanns gjorde vi ett stort hål med plats dubbeldörrar, så var den också väck.
Vårt matrum var egentligen inget särskilt instängd rum. Det har en stor öppning mot köket och en dubbeldörr mot vardagsrummet och två fönster. Men ändå så var det husets tråkigaste rum. Ett rum gjort för långa middagar får inte lov att vara tråkigt. Vi satte upp tavlor, lika trist. Vi satte upp skenor i taket med tunt, vitt tyg utmed väggarna, från golv till tak. Då blev det vackert och lite bättre. En stund.
Men bara en stund. Och vi höll på och velade. Skulle vi ta bort mer väggar, större hål, lite av väggen? Då blev det plötsligt två fönster över från vår glasveranda (vi var tvungen att göra ett par nya som saknades och då mätte vi fel) och det var ju faktiskt jättebra. Så här i efterhand. Vägg men ändå inte.
Först såg det så här i två månader. Sen rök pärlsponten men då var det världens tjockaste trästockar under så då såg det ut så jättelänge. Och i somras blev det stora hål men då hände något. Plötsligt kändes rummet öppet och superhärligt, vi såg hit och dit. Verandan åt ena hållet, trädgårdsdörrarna åt andra hållet. Matrummet fick nästan en egen verandakänsla.

Vardagsrummet var fint innan men ett vackert innefönster gjorde ingenting sämre. Jag blev superförtjust i alla nya synvinklar som uppstod. Det blev en helt annat dynamik i hela undervåningen. Rummen finns kvar i sin helhet men det känns så mycket mer öppet. Det är fint att se en middagsbjudning med tända ljus genom fönsterna…

Här är efter (ganska långt efter) grön/bruna pärlsponten. Till vänster om innefönstret är den lilla glasverandan med samma form på fönsterna. Men det är en annan historia.
Mitt bidrag till Fabriken där temat idag är På väggarna.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *