FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

Det är nästintill underligt hur lätt jag väljer bort den digitala världen för stunden. Hur dagarna går och jag inser att den där skärmtidsappen, som kom med uppdateringen,  visar 33 minuter om dygnet. Förr drabbades jag nog mest av lite jobbpanik när det hände för trots allt är det ju mitt jobb, nu tänker jag nog lite annorlunda. Att jag kanske kan använda det istället. Får se om jag kan utveckla resonemanget. Men just därför fastnar jag mer i julinspiration som Julefrukost i Mandelmanns köksbok ”redan i ottan tänder vi en bokvedsbrasa i sättugnen, sätter pannbrödsdegar och våffelsmet och gör iordning den jättestora kastrullen med risgrynsgröt. Tallrikar och glas radas upp på det stora buffébordet tillsammans med hemystade ostar, marmelader från årets skörd av aprikos, hallon och tomat, röt Linderödsskinka, paté och småkakor. Pannbröden har just gräddats klart när första gästen tittar in genom ytterdörren…”  Men

Åh Linda, åh Linda! Huuur fin kaka? Tidernas julekaka ju!

Babes in Boyland brukar samarbeta med Rowen & Wren och när jag såg den här ljusstaken hos dem förra året blev jag kär. Jag beställde den men fick den efter jul så därför kändes det extra fint att plocka fram den i år.

Fotogenlampor kan jag inte få nog av. Tror framför allt det passar oss pågrund av mycket dragit hus.  Karlskrona lampfabrik i all ära men jag tyckte verkligen om dessa i klarglas som Lina plåtat för Lantliv. Från Strömshaga.

Funderar på att klippa lite snöstjärnor… Men först ska jag ordna en popup-shop på Tradera.
 

One Comment

Leave a Reply