BOOKS & MAGAZINE,  DAILY LIFE,  SUSTAINABILITY,  TIP ABOUT GIFTS

Kan ju inte skriva tips i rubriken en gång till…


Hej! Jullovsfeeling! Hela huset fullt av peppiga barn och typ tusen pepparkakor. Det var sannerligen på tiden att det där storbaket blev av. Inte för de hade gått under om det hade gått oss förbi just i år. Men ändå bra start på jullovet och det är ju alltid kristyren de vill åt…
Jag tror aldrig jag tipsat så mycket om det ena och det andra. Ni får väl hojta till om det blir tjatigt men man vill ju liksom inte sitta inne på fina tips. Själv älskar jag ju att bli tipsad! Som när avlägsna mail dimper ner om sådant man inte haft en aning om annars.
Så lite Lush nu då…
 

Bästa julklappstipset för en fridefull jul. Då kan de ju lika spa resten av jullovet. Är lite kär i Lush som står för väldigt mycket som är bra. Ett företag som vågar ta ställning i etiska frågor och jobbar för fairtrade och engagerar sig djupt i djurrättsfrågor. Produkterna är 100 % vegetarian och en hel del även vegan. De är handgjorda och de flesta av produkterna saknar förpackning för att hålla nere på onödigheten i förpackningar.
 

Som ett kakfat!

  • Snögubben – en bubbelbit! Absolut bästa bubbelgrejen säger hon som testat sig igenom mängder av skumbadsprodukter. Högsta betyg av de bubblande barnen – man håller bubbelbiten under rinnande vatten och efter endast en liten bit är superskummet ett faktum.
  • Plum Snow – också en bubbelbit! Plommon och mandarin.
  • Thunder snow – badbomb. Ni vet att badbomber är inte de som bubblar, de har liksom andra finfina egenskaper. Svalkande med pepparmint.
  • Snow Fairy – Jelly badbomb. Rosa vatten och mjukgörande.
  • Saucy Snowcake – Tvål. Balanserar och återställer.

 

Christmas Sweater : Värmen stiger, så ta av dig alla jultröjor och -strumpor och hoppa i ett ångande bad! Efter en ansträngande dag när du shoppat och släpat runt på alla dessa julklappar, släpp ner den här heta och kryddiga bomben i vattnet för lite brusterapi. Siciliansk citronolja med senaps- och ingefärapulver får ömma muskler att slappna av och värmer dig ända in i själen. Kryddig olja från korianderfrön och nejlikknoppar får dig i form för julfirandet direkt!

Blev sugen på vitt inslagspapper och tåg lite bakplåtspapper.

Här kan man läsa om Lush och


Idel intressant läsning och älskar när företag är totalt transparenta. När man vågar ta ställning och när det de dessutom tar möjligheten att dela, informera och inspirera.

Just det, trollspö med badskum är sött.

Lite boktips också när vi ändå håller på. Norra Latin är Sara Bergmark Elfgrens första roman efter böckerna om Cirkeln. Therese Lindgrens nya bok Vem bryr sig är ett måste tycker jag. Efter boken om psykisk ohälsa som var helt suverän kommer nu boken som tar sig an djurrätt. Charlie är knepig när det kommer till böcker, men han har fastnat för Ängel utan vingar –  första boken utav en serie. Nomi läser helst om hästar som Nellies böcker.  Men nu står  Handbok för superhjältar på önskelistan, lite mer som en serie men det kan ju räcka för att gilla själva läsningen.  Ta det som en man – fick bra betyg av Liv. Och missa inte denna om den inte redan är inhandlad.

Nu är det showtime i ett av rummen. Spelhåla i ett annat. Åtta barn totalt, jullov var det.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply