DIY,  INSPIRATION - CHRISTMAS

Ett inte så storslaget kalenderäventyr.


Jag vet inte om jag inbillar mig men i år tycks affärerna svämma över med adventskalendrar! Det känns som det inte saknas ett enda pryltema. Lego, Playmobil, My Little Pony, smink, tvål, te, kaffe, lakrits,musli, bubbel, pixiböcker och alla andra leksaksmärken som finns. Det där gör man såklart hur man själv vill med och jag fattar enkelheten och noll stressfaktor, det är bra. Men jag tänker ännu en gång landa i den där idén jag läste om för flera år sedan, närmare bestämt 2013. Jag tycker fortfarande det är den finaste kalenderidén av dem alla. Och jag har skrivit om den förut, men kanske kan den tålas att tipsats om igen.  Idén är att göra en lista av juliga saker och lägga de små händelser i kalendern med kanske något pyttelitet eller inget alls. Allt för att inte gå miste om hela juletiden. Att stanna upp, för att inte hela december ska försvinna i en rasande fart vilket det så ofta gör. Att INTE falla dit, i julestressen.

Och i den här kalendern får storslagenheten ge vika för myset och det räcker så väldigt gott. Här är en lista att inspireras av:


Gullisar julen 2013.

Om man sedan vill fylla med något litet då och då brukar jag  gå efter ytterligare ett tips jag läste en gång. Någon skrev att i julstrumpan så fanns alltid något otippat, något man inte var van att se. Något sådant där som nissarna mycket väl kunde ha kokat ihop och kanske var det inte alltid helt glasklart vad det verkligen var. Självklart letar man då i de mest gömda skrymslena på loppis. För några tior kan man lätt fylla en hel påse med återanvända småsaker och ge dem nytt liv. En liten svaghet jag har är att slå in det allra pyttigaste eller kanske bara en lapp med något vi ska göra i en liten tändsticksask, i gammal tvålask eller något annat minimalt. Det ska gärna dofta lite när man öppnar, sådär lite lavendel eller av någon parfym… Har faktiskt gått så långt i detta att jag duttat parfym i de små askarna. Älskar att det går att göra det jättelilla och superenkla lite magiskt sådär. Det är ju inte direkt enkelt i denna storslagna värld men lyckas man, om än så bara ibland, tycker jag att det är så värt det.

Är också så förtjust i den här idén som att det kommer små paket från Nordpolen varje dag. Till och med nedladdningsbara minifrimärken!

Och slutligen en kalendervariant jag gjort för aktuellt nummer för tidningen Hem ljuva hem. Ser ni vad det är?

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

 
 

Leave a Reply