DAILY LIFE,  INSPIRATION - CHRISTMAS

juletid eller precis innan.

mokkasin-com-dec-1

Hoppas er jul är fridfull och full av en massa kärlek. Och precis allt du önskar.

Eftersom jag inte bloggat så det står härliga till på sistone får vi börja ett par dagar innan julafton. Sådana där dagar då man äter chokladbiskvier till frukost för att starta jullov.

mokkasin-com-dec-2

Fastän snön lyser med sin frånvaro så älskar jag vintersolen. Fast idag stormar det mest. Vi äter nästan alltid här om vintern, mest för ljusets skull.

mokkasin-com-dec-3

En dag var jag fast besluten om att vi skulle gå till skogen och göra exakt såhär. Det gjorde vi inte men vintern har ju knappt börjat.

mokkasin-com-dec-4

Nomi drabbades av pysselmani precis dagen innan julafton. Hon gjorde säkert tio julkulor att skaka och fulla med glitter från beskrivning från Pysselbolaget´s bok Och stansade smycken. Panduro har ett kit med bokstavsstansar, jag trodde det skulle vara svårt att hantera för kidsen. 

mokkasin-com-dec-5

Men det funkar fint om man hjälps åt. En kan ju slå med hammaren medans den andra håller i stansen, om man vågar…

mokkasin-com-dec-6

Vi hade familjeråd om granen. Jag vill ju inte vara den som bestämmer om huruvida granen ska kläs så alla fick vara med och tycka till. Det stod mellan gamla loppiskulor eller vita stjärnor.

mokkasin-com-dec-13

Samtliga röstade på de gamla, vanliga vita stjärnorna. Och rostiga kulor med bjällror i.

mokkasin-com-dec-1

Trots att jag inte är särskilt pyntig av mig så får jag varje jul ett fasligt begär efter att möblera om. Jag vet inte vad det där kommer ifrån men det är i alla fall gratis. Mycket handlar nog om att jag inte vill ha mitt arbetsrum mitt i julfriden. Då är det praktiskt när man kan dra gardinerna på skenor till att täcka min jättestora moodboard.

mokkasin-com-dec-8

Nu kan det ju vara svårt att se storleken på bild men detta är ett jätteänglaspel! Ljusen är vanliga kronljus så då förstår man ju storheten. Fann på loppis.

mokkasin-com-dec-9

Vacker julhälsning från rara Kristin och Miranda och For Good Luck. Innehållet som har tjyvats av min äldsta dotter,  får såklart ett eget inlägg.

mokkasin-com-dec-12

I år printade jag ut en massa fotografier i miniformat. De användes som etiketter tillsammans med de här fina för Stadsmissionen.  Tycker så himla mycket om Maja Sten´s illustrationer. 

mokkasin-com-dec-10

Den här ljuskronan från Skultuna har jag bara till låns av min mamma. Måste vara ljuskronornas ljuskrona.

mokkasin-com-dec-11

Kanske är det frånvaro av snö som gjorde att jag snarare valde glas än mässing den här julen. Fick mig att tänka på frost och istappar. Och att allt ljus släpps igenom.

mokkasin-com-dec-15

I senaste numret av Milk  uttalar jag mig om vad hygge handlar om för mig. Och i fint sällskap av @annacate och @johannabradford blir jag utnämnd till hyggedrottning av instagram. 

mokkasin-com-dec-14

Känns fint att se No 74´s annonser här och var. Helt enkelt för det är mina bilder. Det speciella är att det sitter rätt mycket minnen i många av de här bilderna, trots att det ”bara” är ett jobb. Som den här bilden, tagen den där smällkalla dagen på slottet, i självaste champagnerummet.

mokkasin-com-dec-16Hyggedrottning… känns alldeles perfekt om du frågar mig.

4 Comments

Leave a Reply