AT WORK

på spaning efter advent.

mokkasin-23-november-1-2

Rapport från kaoset. Men lite festligt ändå med kalasvimplarna som ett cirkustält över alltsammans. Eller det där kanske var ett önsketänkande. Och när alla andra bloggar adventsfix och julefeeling så måste jag väl erkänna att det här huset inte riktigt är i fas. Inte på något plan kan man kanske tänka. När det kommer till jobbet så är vi just inne i intensiva plåtningsveckor för Numero 74.

mokkasin-23-november-2

Och då är det liksom tillåtet att ber ut sig. Och hänga dekorationer i ljuskronan.

mokkasin-23-november-3

Om ärligheten ska fram så är jag ytterst tacksam att snön har smält och att solen värmer på allt vad den kan. Vet man med sig att man ska hålla till i ett hus utan fönster så vill man liksom inte pulsa i snö. Inomhus. Det blir så himla krångligt då.

mokkasin-23-november-4

Gillar skoasken som har varit full med franska kottar. Känns som om Paris blir närmre på så vis.

mokkasin-23-november-11

Ser verkligen fram emot morgondagens plåtning.

mokkasin-23-november-5

Kristo och Linn delar instamoments under lunchen. Tydligen var första like på det delikata lunchfotot av någon med en Michelin stjärna. Då svimmar man ju lite.

mokkasin-23-november-6

Och jag dekorerade en lampa. Eller kanske mer försökte trassla ut tygremsor.

mokkasin-23-november-15

Det är som om kaos sprider sig självt. Den här sängen är Nomi´s absoluta drömsäng som hon lade vantarna på i somras. Det är bara det att den går inte in genom den smala lilla hallen som leder till hennes rum… Så här har den stått. Sedan i juli. Förövrigt så renoverar vi det andra köket  som nu ska bli Liv´s nya rum.

mokkasin-23-november-13

Fortsättning följer då hon har gått från vitt, till tapet, till kalkfärg i rosa, till bröstpanel och nu vet jag inte. Men golven är äntligen slipade, lutade och väntar på inoljning. Och även Nomi´s rum. Hela vår övervåning har nämligen varit vitlackade brädgolv i motsatt till undervåningen där golven är vitoljade. Och en annan dag ska ni få veta vad vi planerar just nu. Jag kan i alla fall avslöja att rummet är ett annat och det känns som om allt andas igen.

mokkasin-23-november-16

Linn har fixat ett Katrineholm i miniatyr.

mokkasin-23-november-8

Och som grädde på moset gör vi kostymer till katrineholm´s 100-årsdag.

mokkasin-23-november-9

Som ni kanske förstår så är inte pappersgöra min starka sida. Men jag måste faktiskt tipsa om en kvittopinne! Det är ju supersmart. Sedan att man ska använda den också, bör vara nästa steg i smarthet. Och när man gör det, fatta ordningen och redan.

mokkasin-23-november-10

På lördag ska vi också adventfixa. Eller kanske på söndag…

mokkasin-23-november-12

Innan dess ska vi nog dammsuga upp allt slipdamm. Allt mellan några heta riff på gitarren.

mokkasin-23-november-14

Fokus på de vackra hörnen. Dagens tips i en spaning efter advent. Nu ska jag packa bilen.Förstå ordningen då, när allt rekvisita är väck. Ett steg närmare advent kanske man också kan kalla det.

3 Comments

Leave a Reply