FASHION,  OUR WEEKEND DIARY

Allra käraste Kavat

mokkasin-for-kavat-aw-16-1

Förra vintern valde vi en av de dagarna med mest frost och plåtade våra fötter i skor från Skofabriken Kavat. Och med förra vinterns skoanvändande i bakhuvudet blev vi alla superglada att ännu en gång få möjligheten att recensera skor. Varför då kanske någon undrar..?

mokkasin-for-kavat-aw-16-2

Därför att det här är Kavat: Skor som är fria från PVC, teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten. Skor som är tillverkade i ekologiskt och kromfritt läder. I egen fabrik utan mellanhänder vilket bidrar till total insikt i produktionen och samtliga delar i produktionsledet. Alla skor är dessutom märkta med EcoLabel som är EU´s officiella miljömärkning. Produkter som märks med denna märkning är strängt kontrollerade av oberoende organ som ser till att varumärket uppfyller alla miljökrav. Detta gäller hela långa produktionskedjan, även när produkten används och när den blir till avfall. Vattentätt med andra ord.

Plus att samtliga skor, efter förra vinterns plask, slask och fotbollsmatcher i lervälling ser hela och fullt användbara ut för en ny säsong. Tyvärr kan ju barns fötter växa i en rasande fart men det är ju inget Kavat kan rå över. Så några par kommer få vingar iväg till någon annan som behöver dem. Men i alla fall. Just därför är vi superglada. För det är bra skor helt enkelt. Och väldigt fina.

mokkasin-for-kavat-aw-16-3

Charlie bär Borggård . En sko som Viggo och Nomi också har. Alla tre är så glada i den här skon. Tänker att det handlar om att den är grymt bekväm och går ursnabb att ta av och på.  Jag tänker ju mer på det hållbara, det kraftigt vattenavvisande. och att skon inte behöver impregneras eller fettas in (för jag glömmer det ändå) och att den är perfekt nu och innan det blir trettio grader kallt och en meter snö. För det blir väl så i år?  Våra barn går allra helst i gympadojor och Charlie nästan bryter ihop när man säger att det kanske är för kallt eller vått för dem. Då funkar dessa, nästan som gympadojjor men med varmt fleecefoder och innersula i ullmix.

mokkasin-for-kavat-aw-16-4mokkasin-for-kavat-aw-16-5

Nomi bär Husum fast i silver då till hennes stora lycka.

mokkasin-for-kavat-aw-16-6

Egentligen var vi påväg till en urskog men hamnade någon annanstans på vägen. Urskogen däremot hittade vi aldrig för han som körde tappade bort sig. Eller det var så många skogsvägar åt olika håll.

mokkasin-for-kavat-aw-16-7

Nomi lär mig hur man för sig på catwalken. Jag har den absolut skönaste höstskon, Hylte är superfin och har känts som bomull på fötterna sedan dag ett. Med risk att bli modetrilling med min man och äldsta dotter, har vi likadana.

För övrigt har jag kappa från Other Stories. Och deras bas t-shirt med lite ull i. Nomi har fuskpäls från Åhlens och stickad heldräkt från Dansshopen.

mokkasin-for-kavat-aw-16-8mokkasin-for-kavat-aw-16-9mokkasin-for-kavat-aw-16-10mokkasin-for-kavat-aw-16-11

Inte alltid så med på noterna. I alla fall inte han till höger.

mokkasin-for-kavat-aw-16-12

Men skorna gillas mycket. Borggård i brunt.

mokkasin-for-kavat-aw-16-13

Lite kylslaget var det allt.

mokkasin-for-kavat-aw-16-14

Jag fastnade i tistelbusken. Gulligt på något vis.

mokkasin-for-kavat-aw-16-15

Det var här vi såg den. Vi såg den alla tre så det var inte inbillning. Neonblå med lång näbb. – Det såg ju ut som en kolibri, kan det vara en kolibri???

mokkasin-for-kavat-aw-16-16

Vi spanande och spanade men den var spårlöst försvunnen. Mystiskt tänkte vi. En kolibri i sörmlandsskogarna liksom. Men även en kolibri kan väl flyga vilse. Ganska exotiskt kan man ju tycka när allt kommer omkring.

mokkasin-for-kavat-aw-16-17

Visste ni att Kavat snart öppnar sin första butik i Stockholm, på Grev Turegatan 1. Butiken kommer ha snickerier i svenskt trä och läderdetaljer från Tärnsjö och man kommer låta Kavat´s hållbarhetstänk vara i fokus.  Man har också startat upp en blogg med tipsigt. Skovård med galltvål och eco-wax med före och efterbilder, den bloggposten tar jag och sparar.

mokkasin-for-kavat-aw-16-18

Efter det kylslagna äventyret och bristen på urskog hamnade vi vid Ändebols Gård som hade öppet sista helgen för höstsäsongen.

 

mokkasin-for-kavat-aw-16-1-2

Men boka in julmarknaden som är helt fantastisk. Kolla bara hur det såg ut förra året. 10-11 och 17-18 december är det dags och vi längtar…

mokkasin-for-kavat-aw-16-20

Efter ett akut och långt viktighetssamtal till mormor och morfar, som är bästa fågelexperterna kunde vi dystert konstatera att det helt enkelt inte var en kolibri. Men ändå något så väldigt ovanligt som en Kungsfiskare. Inte helt olikt en kolibri faktiskt…

3 Comments

Leave a Reply