FASHION

the unknown mountain journey

 

20150728-MX8A1530-212001200

Jag vill nog säga att det är väldigt älskvärt. Fast många skulle nog säga tvärtom. Men att förälska sig i en sak som någon faktiskt gjort del för del med bara händerna är något speciellt. När det dessutom finns en lång väntan blir det hela än mer speciellt. Sådär önskefyllt. Första gångerna vi samarbetade med små företag världen över, där man lägger hjärta och själ i sina produkter, tänkte vi nog lite ojdå. Ska vi liksom behöva vänta si och så många månader och dessutom få en strikt maximum order, när man är van vi det totalt motsatta som att minst så många måste du beställa annars blir det inget av. Men med facit i hand så ligger det så mycket mer kärlek i dessa leveranser, mer än man kan ana faktiskt, så det är värt all väntan och vår största förståelse om att det här är ingen massindustri. Ingen industri över huvutaget faktiskt. Och visst är det idag lite ovant att vänta och önska. Och kanske samma väntan ett halvår till, när man blir utan. Som igår tex när Secret Holiday´s banners var utsålda på ett litet kick. Då kan man ju som kund känna att attans. Men vänd på det istället. Tänk på värdet att vänta på något som är fyllt med kärlek från första sekund. Istället för hysteriska mängder och milijarders av dussinkonsumtion som vissa delar av det här jordklotet faktiskt vant sig vid. Kanske gör det oss helt enkelt bara gott med lite längt och vänt för ovanlighetens skull. Önskedrömma är faktiskt rätt härligt i sig.

20150728-MX8A1572-1200

Lamporna från Fromage la Rue är precis en sådan önskesak. Handgjorda långt borta i Byron Bay av Sarah och Kane. Några få exemplar åt gången slussas ut över världen.  Mokkasin är urstolta återförsäljare av dessa lampor, ensamma i Sverige. Kanske har ni sett molnet och jag är minst lika kär i stjärnan och hjärtat

20150728-MX8A1574-1200

Och med regntunga skyar ovan våra huvuden fick Nomi äran att leverera den absolut coolaste blixten. Vi spanade där högt över trädtopparna för att inte en endaste liten droppe skulle få förstöra vår blixtleverans.

20150728-MX8A1575-1200

Och som om det inte vore nog med lampkärlek. Vi är helt sålda på Bobo Choses höst och vinterkollektion The Unknown Mountain Journey. Så pass att vi var helt enkelt tvungna att inom några dagar ha ett litet urval i affären. 

5 Comments

Leave a Reply