DIY

en dörr rymmer ungefär 600 böcker.

Ända sedan Paris för några somrar sedan har jag tänkt att det är hemskt smart med grunda bokhyllor. För pocketböckerna. Det är ju något lyxigt med översikten liksom. Istället för att leta som en galning bakom, under och på de mest mystiska ställen där en bok i miniformat kan smyga in. 
Och nu kan man ju såklart använda sig av vanliga plank och betsa och greja. Men till saken hör att kanske har ni någon gammal spontat dörr som ligger och dräller går det minst lika bra. Om inte mycket bättre till och med. Man har liksom allt inklusive från början.
Till ett festjobb för Plaza  hade vi en dörr av typ enklaste källareförrådstypen som bord. Ni vet en sådan som är ihopsatt på baksidan med som en snedslå av ett par plankor och sedan ihopfäst, planka för planka med spont och ränna. Det enda du behöver göra med en sådan dörr är att lossa snedslåplankorna med en kofot, sedan är plankorna bara att plocka isär. Och såga till önskat mått. 
Vår dörr hade dessutom stått lutat i ur och skur och vinterdagar, mot vår husvägg. Så den behövde lite torktid också men sen så. 

Själva rännan i plankan är helt klart finast att ha utåt. 

Vi tog de enklaste konsollerna. 

För de syns liksom inte ändå. 
Om ni inte finner en dörr, de finns annars på loppis ofta. Så kan man såklart använda plankor. När vi gjorde våra bord använde vi min favoritbets när det kommer till brunton om man inte har det automatiskt som här, kika här för färgkod och mer byggprojekt. 

No Comments

Leave a Reply