DAILY LIFE

tisdagstema om trappan.

Fabriken har tisdagstema om vad som finns på trappan. Utetrappsdekoration i all ära men hos är det mest en bister sanning. Där kan pumpor stå kvar tills i januari och påskriset tills i slutet av maj. Inget undantag detta år. Plus tusen andra saker. Men där i allt bråte av vattenpistoler, träskor och pinnhögar kan man hitta lite finheter också. En vissen syrenbukett som ska till komposten. En väldans vacker vas som läcker. Ett paraply som kostade 7 kronor när loppisen hade rea.
Gamla paraplyer måste vara tusen gånger vackrare än nya. Just nu känner jag att jag hädanefter måste spana in alla gamla paraplyer på loppis. Dom är så tunna och skira i tyget och läcker säkert som såll hela bunten. Men när allt kommer omkring så gör det inget när de är i de mjukaste färgerna och har de tjusigaste mönsterna och så står det inte Svensk Fastighetsförmedling på dem. Istället kanske det står något snirkligt i guld på insidan och i det där skinnbandet kan man fästa en liten påse att lägga paraplyet i. Flott.
Förresten påtal om fina saker och regn. Jag hade världens finaste regnkappa en gång, härifrån. Men förra sommaren när vi var i Köpenhamn blev det inbrott i vår bil. Då blev den stulen plus mina H&M-solbrillor och min mans sneakers. Det är minsann stil på tjyvarna i Köpenhamn. Hursomhelst, jag behöver en ny regnkappa och det vore alldeles förträffligt om någon hade ett litet tips.

Leave a Reply