DAILY LIFE

Vad vill ni läsa här inne?

Vet ni, jag har så himla mycket sparat och obloggat så jag vet knappt var jag ska börja. Först kom jag ju av mig i januari, sedan i våras, sedan i juli och slutligen i augusti. Bloggåret 2019 går inte till historien så det starkaste. Men vet ni, jag frågar ER! Så kanske jag kan sortera min hjärna lite smartare. VAD vill ni läsa här? Det har ju aldrig varit någon vidare röd tråd på den här bloggen så egentligen kan man önska vad som helst. Ett ämne, ett tips, ett DIY, en åsikt, ett recept, en matsedel…

Jag har tusen behind the scenes. Där jag kanske skapat en sliten vägg, byggt om ramar eller annat som dyker upp under jobbets gång. Jag är alltid för långt från händelsernas centrum och får helt enkelt ta saken i egna händer.

För att inte tala om att göra rekvisita lite mer bedagad. Sådana knep har jag en del. Det fina är när man har  en unge som är absolut med på noterna. Min vän Sarah´s dotter Lilly är med på många av bilderna och så tapper i ur och skur, bokstavligen.

Påtal om rekvisita. Jag har jag gjort en massa, bara för bildens skull. Som månen och stjärnor. Och cirkusklänning med pinglor. Och sågat av ett skåp på djupet. Vill ni veta hur man gör?

Och alla behind the scenes med barna, under bokens gång är ett stycke för sig. Alltså skulle kunna skriva en bok om bara det. Alla sanningar och osanningar som haglat. TACK för att de finns säger jag, annars hade jag vart en tom människa. Mer tom i alla fall.

Och så många bilder som inte rymdes på bokens 264 sidor. Hos Linda tog jag 1824 bilder…som blev 15. Varje besök är nästan som en egen bok.

Jag har inga gröna fingrar men har för andra sommaren i rad lyckats med blommande trädgård. Jag kan inget om proffsiga lösningar och svåra blomster. Men allt som är tvärtemot det.

Har ju redan frågat om ni ville ha karta på alla våra tips i Paris. Det ville ni ju verkligen, men sedan kom allt det andra emellan. Men Paris, så många bilder och tips. På parker med utsikt.

Och parisiska gator jag utan problem skulle bosätta mig på imorgon.

Dalarna hos familjen Mc Allister. En av mina favvobilder i boken är tagen här uppe.

Alltså, jag kan till och med hamna i den kallaste februari. När Poupy och Hiro kom hem till oss. Poupy är ju kvinnan bakom Numero 74.

Och alla de handgjorda saker som tillhör den nya kollektionen som jag plåtade för dem framför den där väggen i kalk som nu är ett minne blott…

Jag har aldrig fått så många DM som om pappersblommor. Det är verkligen jätteroligt och jag funderar skarpt på hur jag ska kunna dela detta med er. Det är en ganska långdragen historia och inget man delar på ett bra sätt i ett blogginlägg. Här satt jag en vecka och jag tänker inte berätta hur många timmar varje dag, då tror ni jag är galen (psst fast egentligen är det min största tillgång) när jag tillverkade blommor till ett universitet.

Ni är många som frågar om ni får köpa en eller två. Det skulle vara så himla fint att ha en blomsterfabrik men tiden… Nepp, det får ordnas på ett annat sätt. Jag får lära er! Workshop?!

Och böcker jag läst. Herregud så mycket böcker. Och saker jag gjort härhemma, som gjorde att helt rum blev mer Gotland. Om man kan känna så när man slipar ett bord. Ja hursomhelst vill ni önska lite här så blir jag glad!

38 Comments

   • Mokkasin

    yes! vet dock inte hur djuplodande det kan bli, men jag lovar att försöka! Tänker att det finns fler i samma slags uppstart! Kram!

  • Linda

   Just det här! Allt av allt. Dina bilder och din text berör. Blanda högt och lågt. Djup och ytligt. Dina bilder ger så mycket energi och inspiration, aldrig blir det tråkigt. Du kan skriva om vad som helst jag vill ändå alltid läsa. Tack för att du är tillbaka och för att du orkar dela med dig av en liten bit ur din värld.

   • Mokkasin

    Åh jag blir genuint glad av alla snälla ord! Tack snälla för du tar dig tiden att berätta, betyder massor! Stor kram!

  • Mokkasin

   ÅH!Haha jaaa det vore något va? Man älskar ju Brittany, hon är ju stjärnornas stjärna! Men TACK för feedback, DIY finns det högar av! Kram!

 • Mira

  Jag tycker om blandningen här på bloggen. Är det enkelt att göra blommorna eller måste man vara fingerfärdig?!
  Kram

  • Mokkasin

   Tack vad fint att veta! Nej, de är inte särskilt svåra men tar extremt lång tid att göra. Men alla kan tänker jag. Kram!

 • Karin

  Åh. Jag tycker bara att de är så fint när jag får titta in och få glimtar av dig ❤️ Nån tanke här, nått recept där, en bild på en blomma som är fin. Nått möte och nån historia.

  Tänker sånt du bara mår bra av att skriva och dela med dig av, mår nog de som läser också bra av 💕

  • Mokkasin

   Du är fin du Karin, tack snälla för du tar dig tid att lämna (alltid) avtryck här! Kram och ses på fredag! Underbart!

 • MiaMaria

  Så mycket vackert. Som att titta in i en saga i varje bild. Anstränger mig för att växla tempo när jag tar mig in i din blogg, från det snabba scrollandet till långsamt betraktande. Tack!! Och den vackra glaslampan. Var kommer den ifrån?

 • Miia

  Såå härliga blogg och bilder 😍😍
  Men jag hade velat ha ett inlägg om dig, hur du kommit dit du är nu..utbildningar inom scenkonst? Posta bilder på färdiga scener?

  • Mokkasin

   Tack snälla för feedback! Ett sådant inlägg skulle jag absolut kunna skrapa ihop sedan kan jag dock inte stoltsera med en massa flotta utbildningar. Jag ska absolut leta bilder, vissa delar av mitt jobb blir väldigt analogt, långt bort från foto och även blogg. Ofta så om jag byggt scenografi och rekvisita till föreställningar. Ofta plåtar jag under tiden vi jobbar med allt men det innefattar sällan att jag fotograferar hela sammanhanget, eller ofta fotograferar jag det men mer att spara i min cv. Men jag ska se vad jag kan hitta. Tack för tips på roligt uppslag, kramar!

  • Anna

   Oh du kan ju skriva i princip om vad som helst ,allt blir så intressant,vackert och underbart alltid hos dig…Skulle gärna vilja läsa mer om dig, om Paris, om böcker, om din konst, älskar dina bilder och text..💙💙💙

   • Johanna

    Ja, PARIS!! Pronto please, åker på fredag 🙂 Nej men det jag uppskattar med din blogg är just att det inte känns så tillrättalagt och att man aldrig riktigt vet vad det blir.

    • Mokkasin

     Vad jag önskar att jag bara kunde sno ihop världens största Paris-inlägg! Har du varit mycket i paris tidigare? Funderade på vad det snabbaste jag kunde ordna fram kunde vara. Jag är dessutom oerhört glad för din feedback, det är EXAKT så jag önskar att det ska vara. Stor kram och ha det underbart i paris!

   • Mokkasin

    Men tack snälla du så fina ord, blir alldeles rosig om kinderna. Det betyder så himla mycket att veta vad ni som läser tycker om. Stora kram!

 • Eva

  Hej! Älskar din blogg och har saknat den så <3
  Det du vidrör vid blir så oerhört vackert, ditt skapande slår liksom gnistor. Kul om du blandar, från hem, familj, utflykter, en dagens, resor och icke att förglömma dina tankar. Lev och må, kramar Eva

 • Caroline

  Jag uppskattar blandningen du beskriver i det här inlägget! DIY, trädgård, behind the scenes, recept, böcker du läst, saker du gjort hemma är alla inlägg jag VERKLIGEN skulle uppskatta. Du är så inspirerande! 🙂

  • Mokkasin

   Tack snälla för feedback! Saker vi gjort härhemma är ett bra tips, den enda risken är att det är en never ending story! Kram!!

 • Karin

  Hej! Först TACK för den magi du delar med dig av. Jag vill helst bara njuta av alla underbara magiska bilder, det räcker gott, annars DIY tips av det du skapar. Gärna mer bilder och text om er hund, så söt. Gärna lite tips om vad som finns att göra och besöka i din omgivning runt Norrköping/Katrineholm.
  Tack och kram

  • Mokkasin

   Tack för alla snälla ord! Jag lägger alla braiga tips på listan här! Nu kan jag inte längre skylla på att jag saknar bloggidéer i alla fall. Tack och kram!

 • Lisa

  Vill först nästan inte önska alls, tänk hur vilket vackert inlägg du gör bara av frågan. Men mer magi, tankar, lugn och sinnesfrid vore såklart underbart! Så allt kring ditt jobb och skapande och hur du hittar din kreativitet och hur du lyckas kombinera det med familjelivet vore så spännande att få ta del av. Tack för fantastiska texter och bilder, även om dom inte alltid kommer ofta så är dom alltid magiska.
  /Lisa

  • Mokkasin

   Tack snälla Lisa, vilken fin kommentar! Du anar inte vad glad jag blir. Och jag tar till mig dina önskningar. Kramar!

 • Johanna

  Jag gjorde 1000 pappersblommor till mitt bröllop en gång i tiden. Galenskap 🙂 Har du några tips på var man köper så fina färger på crepepappret? Eller har du färgat det själv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *