61281
post-template-default,single,single-post,postid-61281,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Loppis.

Follow my blog with Bloglovin

Att gå på loppis i Paris är måhända mer inspiration än köp. Åtminstone om man inte väljer att hänga på låset vid morgonkvisten (vid exempelvis Vanves startar man upp redan runt 7 ) Förövrigt känns de otippade gatuloppisarna som där man fyndar. Inte på de permanenta. Däremot kan man hitta sådant man alltid drömt fast aldrig hittat tidigare men med  samma (höga) priser som vid butiker som säljer fransk vintage i Sverige. Dock fyndade vi plötsligt på lördagsloppisen vid Porte de Vanves. Mer om det en annan dag, men Liv´s skeptiska blick vid köpet (var ska den där stå??) och Viggos kommentar ”den känns helt klart som den där Larsson… Carl eller vad det nu han heter” känns som ett toppenbetyg i mina öron.

Det finns en sida där aktuella loppisar listas, från Paris till resten av Frankrike. Har inte använt den själv men den ska vara bra.

 

 

Att ströva omkring är alltid kul. Även för de barn i sällskapet som inte är så sugna. De tre andra gick på eget håll och hade gjort hela Vanves på cirka 20 minuter. Medan Nomi vände och vred på det mesta. Kolla in inlägget från samma plats fast för sju år sedan!

 

 

Vi kollar helt klart på olika saker. Kristo fastnade i böcker om kvantfysik. Hjälp.

 

 

Och jag insåg exakt hur Astier de Villatte tänkte när de gjorde sin Paris-guide . Alltså själva utförandet med plastad pärm, tejpad på insidan.

 

 

Jag blev överraskad när jag såg en filt gjord på exakt samma vis som en dockfilt jag har hemma. Jag har funderat så mycket på den för den liknar inget jag sett tidigare. Fick veta att det kallas yoyo quilt och kommer ursprungligen från mormonerna.

 

 

Ångrade lite den här. För den gula färgens skull.

 

 

Och eventuellt allt på det här bordet. Har dock lärt mig några bra sökord när det kommer till fransk porslin jag gillar, delar dem med er en annan dag.

 

 

Vi for också till den största loppisen av dem alla, den vid Porte de Clignancourt också kallad Les Puces de Saint-Ouen. Den här är så gigantisk så kanske tänker du redan från start att du är nöjd med att spela Tetris och hamna etta på topplistan.

 

 

Eller att köpa en tamagotchi.

 

 

På riktigt, det är jättestort och möjligen en aning svårnavigerat. Tycker den här guiden är bra om man liksom vill gå in för det hela. Här kan man även finna en karta. Kan absolut vara smart. Och det är lördagar som gäller.

 

 

Men ja, vi ägnade oss åt lite mer betydelsefulla saker än skattletning. Bra fotoväggar och sådant. Kristo surade dock en del att han inte fick scanna vintage-synth-utbudet lite mer.

 

 

Sen åt  vi hummos vid Chiche efter vi tryckt i oss falafel på vägen.

 

 

Det råkar ju vara såhär man älskar att sitta. Finns liksom alltid en anledning att slå sig ner.

 

 

Kan räcka med en fin affisch om en glass.

 

 

I år har jag fastnat  i att lista ställen i google maps. Tänkte jag skulle dela den med er, om ni vill?  Ska bara strukturera upp den lite. Där har vi listat ställen vi besökt, gator vi gillar, parker vi älskar, café-tips och matställen, stadsstränder, butiker, tips vi fått men inte alltid provat. En jättelista helt enkelt. Och kart-app ändå. Även en sådan som jag, som sällan har min telefon tillgänglig, har insett att det är smart som tusan. Att man sedan kan dela den med hela familjen och även med andra gör det ännu smartare. Och jaa, det är sedan gammalt men det bjussar jag på. Alltid sist på bollen när det kommer till tekniska lösningar.

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
14 Comments
 • Flora

  14 augusti, 2019at09:05 Svara

  Ja en lista vore perfekt! Åker till Paris i slutet av september. / Flora

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:06 Svara

   Fixar så fort jag bara kan!

 • Yvonne Gustafsson

  14 augusti, 2019at12:49 Svara

  Kul att ni har en fin tid i Paris, det är en fin stad.Hoppas det inte är för jobbigt för Viggo med kragen, utan att han oxå får roligt. Må så gott kram Yvonne G

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:06 Svara

   Tack Yvonne! Han är positiv. Kram!

 • Eva Salomonsson

  14 augusti, 2019at16:42 Svara

  Dela gärna en lista🤗

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:05 Svara

   Det ska jag verkligen göra!

 • ANNa

  14 augusti, 2019at16:50 Svara

  Dela lista tack!

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:05 Svara

   Fixar!!

 • Lisa

  14 augusti, 2019at18:12 Svara

  Jaa! Älskar google maps, har flera tusen ställen sparade som man kanske behöver någon gång.

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:05 Svara

   Har liksom aldrig fattat den förut men jag FATTAR! När man väl gör det så är det ju perfekt!

 • Alexandra

  14 augusti, 2019at21:46 Svara

  Gärna 👍🏼

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:04 Svara

   Fixar !!

 • Frida

  14 augusti, 2019at21:49 Svara

  Jaa, kul med lista!

  Hur gick ni tillväga för att köpa er lägenhet?

  • Mokkasin

   16 augusti, 2019at21:04 Svara

   Åh det är inte vår om än jag önskar det. Men hade vi haft en massa (verkligen massa) pengar så tror jag det går till på samma sätt som i Sverige, via mäklare.

Post a Comment