PARIS

Hur man helst vill spana Eiffeltorn.

 

Vi har också trängts där med tusentals andra. Först närmast Eiffeltornet, sedan i gräsmattorna vid Trocadero. Men egentligen är det ett under att ingen av de som rör sig som myror, där på andra sidan vattnet och bron, inte bara tar ett par kliv ner till lugnet. En trappa bort liksom. Men som sagt, man fattar det inte först. Följer strömmen liksom. Men sedan barnen satte picnic utmed Seine om kvällen på första plats av Paris-önskelistan så känns det helt obegripligt. För här följer man spektaklet från bästa utkik. Eiffeltornet tänds vid solnedgången varje kväll eller ganska så exakt klockan 21. Stegvis så färgas hela tornet till guld. Vid varje heltimmes start är det sedan en liten ljusshow. Som ett gigantiskt tomtebloss. Och oh yes det är kitsch delux men också mys på hög nivå. Och visst, vi har också åkt upp i Eiffeltornet något år men tycker att det här slår allt, som kommer i det här tornets väg. Superbudget och utsikt kan man spana på många andra ställen (gratis) i Paris. Och framför allt inga köer.

 

 

De här veckorna i augusti har fransmännen själva har semester. Det kan vara en nackdel om man har siktat in sig på något speciellt besök, en affär eller restaurang. Det kan mycket väl vara stängt. Men om man inte tycker det spelar så väldigt stor roll så känns staden lugn om man skippar turiststråken. Man tar lätt bilen till längre utflykter, finns alltid parkering när man än kommer tillbaka till stan och det är överlag fridfullt. Men som sagt, på replängds avstånd är det helt tvärtom. Kolla trappen och bron… För att inte tala om de fullproppade båtarna som glider fram på floden. Det är en egen utsikt när alla tar upp mobilerna exakt samma sekund för att ta årets bild.

 

 

Vi gör inte det så storslaget här heller. Inte så fotogeniskt direkt.

 

 

Lite frukt, en bit morotskaka, godis och macaroons. Och Fanta i plastmuggar. Perfekt ändå.

 

 

Vissa tar en avstickare till en bro. Det är dock något som stör lite lätt i bilden. Fast vi är glada att det inte är 40 grader varmt här, det hade aldrig funkat med den där kragen. Även 25 grader gör den till en bastu.

 

 

Det skissas en hel del just nu. När det mörknade började Nomi rita Eiffeltorn på asfalten.

 

 

Vi hade lite sällskap ändå. En fiskare och två fransyskor som lyssnade på Ed Sheeran.

 

 

Vi satt kvar tills det mörknande. Som Disney i verkligheten.

 

8 Comments

Leave a Reply