VECKOMATSEDEL

Veckomatsedel nr 13.

Måndag måste ju få vara mattips eller hur? Jag vet att någon skrev att leta recept på nätet jag kan jag göra själv så nejtack när jag tipsade om andras fenomenala recept. Fast jag funkar lite så i mattorka att jag inte ens vet vad jag ska googla på. Mat? Middag ? Jag vet helt enkelt inte en endaste ingrediens just i det läget. Äsch, jag tycker det är fint att tipsa vidare till bra recept! Varför uppfinna hjulet liksom.

 

 

Linn Grubbström aka Fröken Kräsen bloggar recept och reseguider här. Det är gott, enkelt och snyggt. Gillar verkligen formen på hennes sida.

 

 

Här är ett recept med pizza toppad med potatis som jag gärna skulle vilja testa. Hittas även på Justwannahavefun om man tycker danskan är knivig. Förresten, här kommer länken till mitt eget samlingsinlägg om just hemmagjord pizza. Min man har blivit sjukt bra på pizza, han borde bygga sig en stenugn.

Cashewburgare

 • 150 gram cashewnötter
 • 2 dl riven ost
 • 2 del ströbröd
 • 4 ägg
 • 2 msk vatten
 • 1 tsk salt
 • olja till stekning

Servera med

 • turkisk yougurt smasatt med fetaost och oregano plus lite pressad citron
 • bröd som surdegslimpa
 • ruccola
 • rödlök
 • avocado skivad

Mixa nötterna och blanda sedan i resten av ingredienserna till en jämn smet. Forma smeten till sex burgar och stek ungefär 3-4 min på var sida i olja. Rosta brödet och gör iordning burgarna.

Gryta med kokosmjölk och röd curry

 • 1 citrongräs
 • 3 strimlade morötter
 • 3,5 tsk röd currypasta
 • 3 limeblad
 • 2 förpackningar kokosmjölk
 • 3 dl vatten
 • 1/2 dl finhackad ingefära
 • 600 gram blomkål, uppdelade i buketter
 • 3 strimlade salladslökar
 • 1 – 2 lime, själva safte
 • salt

Till servering

 • Jasminris
 • 1 kruka färska koriander
 • lime i klyftor

Dela citrongräset och skär i större bitar. Lägg citrongräs, morot, currypasta och limeblad i en kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten. Koka i 5-10 minuter. Lägg i ingefära och blomkål. Koka upp och sjud i 5 minuter. ta av från plattan. Lägg över salladslök och koriander. Servera med ris och limeklyftor.

Lasagne med spenat och chevré

 • 2 pkt lasagneplattor , färska (tänker att det borde funka lika bra med vanliga)
 • 150 gram bladspenat, hackad grovt
 • 1 stor gul lök, hackad
 • 3 vitlöksklyftor, hackade
 • 3 rivna morötter
 • 10 soltorkade tomater
 • 4 dl mjölk, gärna växtbaserad
 • 150 gram chevré
 • 1 kruka basilika – alltså, det går att ta torkad
 • riven ost
 • 1 förp krossade tomater – om man hinner så är det ju ganska lätt att mixa denna till en god tomatsås. Här har jag recept på den vi brukar göra till hemmagjord pizza. Skippa parmesanen.

Fräs spenat, lök, vitlök och morötter. Mixa soltorkade tomater, chevré och mjölk. krydda med basilika, salt och peppar. Varva ostsås, spenatröra och krossade tomater. Grädda i ugnen i 20 minuter.

2 Comments

 • Linn

  Men alltså, så glad jag blir för att du tycker mitt pizzarecept låter gott. Tack! Tror förresten att jag måste testa cashewburgarna – dom låter jättegoda 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *