SÅDANT JAG TYCKER

Ett kort meddelande från denna stormrika influencer som kränker andra, vanliga människor. Och önskar diktatur dessutom.

Egentligen hade jag bara tänkt att göra ett sådant vanligt For the monday -inlägg men så insåg jag att det i vanlig ordning, spårade ur på instagram av lättkränkta människor som verkar tror att det här med artikeln i Expressen bara var något vi gjorde för vår egna goda vinnings skull. För att vi, samtliga 87 undertecknande skulle leva livets glada dagar på våra höga hästar. Att vi och med detta ville passa på att poängtera att ALLA andra gör fel. Absolut inte vi själva, vi är ju felfria men DET visste du väl redan? Det är just därför vi kan roa oss med det smaklösa hyckleriet att ge alla andra en fadd smak i munnen av att något är fel. Alltmedans vi flyger jorden runt på våra enorma sponsrade pengar och solar oss i glansen av den härliga bekräftelsen. Vi bekräftelsebehövande människor. Små var vi också. Jättesmå tror jag, nästan osynliga. Sedan föraktade vi visst barnlösa med?? Såklart.
Förlåt, men jag var tvungen. För mitt i alltsammans blir jag så full i skratt. Det skräds liksom inte på orden om alla fel vi besitter.
Jag är alltså stolt undertecknare till denna artikel. Författad av Emma Sundh och Maria Soxbo och jag stöttar dem i varje ord. När min man delade detta på FB fick han kommentarer som att vi bad om diktatur och något om att vi var galningar som perverterade miljöfrågan. Såklart.
Vill bara passa på att lyfta fram en liten enkel poäng. Nu handlar ju inte detta om OSS. Detta är ju inte något vi gör i egensyfte. Exakt tvärtom faktiskt. Vi vill rädda klimatet. Jag vill rädda mina barn. Vi önskar en förändring, även för oss, att det ska bli svårt att göra fel. Det ska nästintill vara omöjligt. Och så otroligt lätt att göra rätt. Vår välfärd är fantastisk på så många sätt men av någon underlig anledning kan vi inte hantera allt detta som är så bra. Och DETTA gäller även mig och flera av dem som undertecknat. Vi har alla varit med och grävt snåriga stigar, vi har gjort sådant som tär något enormt på världen vi lever i. Forskning säger till punkt och pricka att det inte håller längre. Och jag har bestämt mig för att tro på det. Och göra så väldigt gott jag kan resterande tid jag lever här på jorden.
Och eftersom vissa ser detta så otroligt kränkande så länkar jag direkt in till Emma Sundh.
Och om jag ska var helt ärlig, jag brukar låta hoppfull och slänga mig med meningar som ännu är det inte försent. Men egentligen har jag snarare lust att trycka upp i ansiktet något liknande som Greta Thunberg – Jag vill inte att ni ska ha hopp, jag vill att ni ska få panik. Det må vara själviskt att lägga min egen rädsla också på dig, det är väldigt långt ifrån hur jag funkar i annat fall. Å andra sidan handlar allt detta inte om mig någonstans. Jag vill rädda den här världen för mina barn, för alla de som kommer efter oss, de som kommer stå kvar här och se på. Nästa generation och nästa. Jag vill inte att de ska tänka varför reagerade de inte? Varför tog man inte detta på allvar?

3 Comments

  • Cattis

    När jag läst er artikel om flygningen blev jag till en början så frustrerad, för vilka har inspirerat till väldigt mycket flygning, härliga weekends både här och där, sköna långsemestrar med hela familjen under flera års tid. Jo, helt ärligt typ de flesta influencers på listan. Och när vi ”vanliga” läsare gör samma sak som ni gjort, reser och vill njuta av olika platser, kulturer och upplevelser i andra länder byter ni riktning helt och är emot flygresor. När ni redan har så mycket i minnet för ni rest massor. Jag har varit så frustrerad över detta, att man först uppmuntrar till ett beteende och sen 2 år senare talar för det precis motsatta istället. MEN! Ju mer jag tänker på det så inser jag att ni har helt rätt, bara för att man haft ett beteende tidigare i fråga om just flygning så innebär inte det att man inte kan tänka om och göra rätt istället, det finns alltid utrymme för förbättring. Inledningsvis kände jag mig också utpekad, väldigt frustrerad och förbannad, men det har kommit nånting riktigt bra ur att ni lyft detta. För nu börjar man tänka till. Är det nödvändigt att semestra med flyg? Kan man resa på andra sätt? Vad finns det för spännande man kan göra här hemma i Sverige istället? Så tack för att ni skrev debattartikeln, ni har fått mig att tänka till. Jag kommer inte sluta flyga helt, men definitivt gör färre flygresor och tänka till ännu mer. Jag kommer också utforska resandet med tåg ännu mer. Så fortsätt inspirera till förändring!

  • Stina

    Jag blir irriterad eftersom influencers över lag inte verkar ta ansvar för vad deras jobb innebär. ”Led oss!” Säger ni till politikerna, eftersom ni inte kan kontrollera er själva om man inte lagstiftar bort alla frestelser. Well, det är ju ER yrkesroll att leda människor. Det är ju det influencer betyder, att visa upp ett exempel som andra kan följa. Om ni inte fixar att ta det ansvaret, varför skulle andra? Och hur ska politiker någonsin kunna driva igenom förändringspolitik i en demokrati, om invånarnas drömmar handlar om resor, inredningsprylar, kläder och hudvård? Drömmar som influencers själva aktivt jobbar med att plantera. För övrigt är det också ganska ironiskt att influencers ropar efter lagstiftning. De lagar (kring marknadsföring) som reglerar er verksamhet skiter de flesta blankt i. Jag håller med dig i sak ang paniken och vänder mig inte specifikt till dig nu, men förklarar varför jag blir provocerad av själva grejen.

  • Solhem Inredning

    Tanken på att vårt beteende måste ändras skrämmer en del mycket mer än det faktum att vår jord inte kommer att finnas kvar så som vi beter oss. Det är märkligt och ledsamt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *