LOPPISTIPSET

Jag dammar av lördagens loppistips!


Jag utlovade ju loppistips någon gång i tidernas begynnelse. Haha, sådant misslyckande. Två tips, det var värst! Fast tanken var god. ”Bästa loppisletandet sker ju ändå på helger. Därför tänkte jag att lördagar får bli loppistipsardagen. Inte det där kunniga för där går jag bet utan snarare det som du kanske inte tittar efter så ofta men ändå har ett värde. Oftast kostar det ingenting för det kanske inte är så värt i pengar men ganska kul ändå.” Jaja, vi dammar av det va?!

Böcker på loppis tipsar jag om då och då. Men jag vill också slå ett slag för att använda alla dessa gamla böcker på ett annat sätt. Min kompis Sarah använder gamla böcker som skissböcker, smart! Och fint! Direkt på texten liksom.

Sarah visade att det finns en grej som kallas Blackout Poetry. Man stryker helt enkelt text med en svart penna och sparar bara det man vill ha kvar och ta-da har man en liten dikt där!
 

Som materialskatt är gamla böcker värt massor. Pappret är det finaste och har du tur kan du hitta, speciellt i gamla uppslagsböcker från 1800-talet, tunnare papper och olika kvaliteter. Det gamla pappret passar bra om du vill göra papier mache också. Färgen är perfekt och kvalitén skönt porös.

Det här skeppet gjorde jag iofs med kartong ur en gammal ram men igen, leta först på loppis när du ska göra något av papper.

Jag använder också böcker och river ut som kort om jag vill skriva något tillsammans med en present.

Och jaa så finns det ju de underbara, som man aldrig i världshistorien kommer riva eller skriva i. Önskeböckerna! Den här boken fick jag av Nathalie och jag började nästan gråta. Fy fanken så fin present, vi kikar på den en annan dag!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *