FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.


Klimatklubben går från klarhet till klarhet. Klimatsmart julkalender, en hel radda med utmaningar! Älskar Klimatklubbens bjussighet och alla följare som hakar på med det ena tipset efter det andra. Jag tror på påminnelser även i det väldigt lilla för att agera snabbt och smart i klimatfrågan.

Igår var det #stjärnklaradvent. Hanna Wendelbo slängde ihop några stjärnor av tapetrester, för det är liksom sådant hon gör, och OMG så fina. Bjussigt igen i form av nedladdningsbar mall till stjärnan!

Maria från Husligheter har anordnat  världshistoriens finaste julkalender!! En second hand kalender, den Hållbara kalendern, till förmån för välgörenhet! OM jag ville vara med! SÅKLART! Vinsten går oavkortat till Naturskyddsföreningen och eftersom Tradera slopar auktionsavgifterna  till oss så är det verkligen allt du budar som går raka vägen till bra miljöarbete! Här kommer alltså 24 luckor öppnas och nu återstår bara för mig att klura ut vad som ska hamna i mina luckor…
 
 
 

När det damp ner en inbjudan från Lilla Hyttnäs i Sundborn höll jag på att ramla av stolen av lycka. Jag som ALLTID glömmer att osa, hopplöst dålig på sånt, hade tackat jaaaaa! Inom en timme. Mina barn tyckte att min resa upp och ner till Dalarna på en dag känns som det mest onödiga och undrar varför jag inte övernattar där, nu när jag ändå tror att jag levt ett tidigare liv som Karin Larsson. Det kan man ju diskutera, både om övernattningen och mina band till släkten Larsson, som alltså bara är ett önskepåhitt från min sida (min mammas kusin släktforskar och upplyste mig om en mffffmffm (m=mor, f=far) var född i Dalarna men njaeee, kopplingen till larsson-släkten må vara okänd. Åtminstone hittills okänd, vem vet vad som göms i tidernas begynnelse liksom. Eller i framtida upptäckter.) . I alla fall så vet ni sedan förut att jag fullkomligt älskar boken I min trädgård vill jag vara Karin. När jag fick veta att samma författare Elisabeth Svalin Gunnarsson skrivit En Matbok – en bok om matlivet på Lilla Hyttnäs, så tänkte jag att eftersom trädgårdsboken gjorde att jag fick gröna fingrar så kanske ändå blir jag en gourmet på gamla dar. Tänker att den är full av personlighet och från det minsta till det största, att man får läsa om vardagsfest och storkalas. Årets julklappsbok kan man tänka!

Och ännu en. Julklappsbok. Där satt den. Äntligen. Att Mrs Mighetto´s figurer skulle hamna i en bok har ju bara varit i en tidsfråga och nu är det alltså dags. Ensam i bokstävernas land – må vara exakt lika drömmig som resten av deras värld. Och DÄR kom jag på vad som skulle kunna hamna i min auktion i den Hållbara kalendern! Dags att leta från vind till källare, åh vilken superide! Hoppas, hoppas jag har sparat det jag tänker på.

Leave a Reply