Okategoriserade

Lim för papiermache, någon sover på tre bolster och tapeter.


Det är knappt att jag vågar säga detta, tänker att någon som vet allt om barns madrasser och sovvanor skulle säga att detta förmodligen är helt galet. Men Nomi sover numera här, exakt här under fönstret på tre tjocka bolster. Det har hon gjort i två månader nu trots att hon har världens finaste våningssäng och egentligen inte skulle vara tvungen. Men hon tvärvägrar något annat än denna hög. Och när hon är i skolan intar Chester platsen som sin.

Jag vet att det är exakt två månader, för jag vet när de där madrasserna kom in i vårt hem.

Jag gjorde ett jobb för Mrs Mighetto och då snodde hon dem i hemlighet och sedan dess så lämnar hon dem inte.

Påtal om helt andra saker var jag hos min vän Sarah häromdagen, i deras sommarhus. Älskar att se barn i pysseltrans. Lilly är 6 och hennes syster är 3 och de var djupt försjunkna i sitt papiermacheskapande. Lilly gjorde en delfin som var en enhörning och Evy ett flygplan. Bra pyssel. Hönsnät eller gamla mjölkkartonger som stomme sedan kan de klistra och klistra. Sarah gav mig receptet på ett perfekt lim för papiermache.
LIM

  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 msk potatismjöl

Häll 2 dl vatten och socker i en kastrull, värm tills sockret smält.
Ta en annan bunke, den fyller du med resten av vattnet plus potatismjölet. Häll sedan denna blandning i kastrullen. Värm tills första bubblan. Rör om under tiden.
Häll i en glasburk och sätt på locket direkt. Låt den svalna utomhus. Om den blir för tjock kan man späda med mer vatten.

Den här loppisfyndade lampan blev man ju inte avis på, får så mycket svensk tenn- vibbar.

Jag hade med mig en massa tapetprover. Detta hus skulle må så fint av att bli en tapetdröm. Tids nog kommer det bli så. Kommer ni ihåg när vi rev plastmattor istället för att äta middag?!

Jag var så förberedd för detta, långklänning och alltid redo.

Den här gången var det lite mer soft, fäste tapetbitar här och där. Tycker att den översta från kollektionen Apelviken skulle vara ljuvlig.

Fast kanske mer i den här färgställningen som hos Anna Cate.  Såg förresten på hennes blogg att just nu fotograferas Hanna Wendelbo´s fjärde kollektion med namnet Lyckebo.

Hos Sarah växer allt. Hon säger jämt att hon bara planterade ett litet frö sedan växer det som det inte fanns någon morgondag eller ända till frosten. Och brysselkålen tål frosten och även snö! Det är galet gott, smällde just i mig ett halvt kilo, bara som de är.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himla fint också. Sedan var det även något som var himla bra med kål i rabatten, fast det har jag glömt.

Och i leran växte mangold.

Chester alltså. Lika förvånad varje dag att det var såhär att ha hund. Han liksom bara kom in i vår familj som det aldrig funnits något annat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *