WORKSHOP - HIDDEN PLACES

Hidden Places workshop på Julita Gård!!!!

Whoop, whoop! ÄNTLIGEN släpper vi registreringen inför höstens Hidden Places Workshop! Jag är mäkta stolt att göra detta med Matilda & Nathalie / Babes in Boyland ännu en gång och måste nypa mig i armen en och två gånger om att vi har Nordiska Museet med på tåget! Ni anar inte vilka skatter de låter oss smyga in i!
Jag älskade vår förra workshop. Inte minst för alla underbara människor och energin som nästan gick att ta på. Så mycket kreativitet och bara härligt på ett och samma ställe.

Registreringen öppnar alltså idag och här hittar du all info du kan behöva.

 

Lite såhär står det:

Vi har en förkärlek för det otillrättalagda och lite skeva, det som kanske har varit glömt eller gömt i många år. Vi vill blåsa liv i insomnade hus och ödeplatser, fylla dem med liv och kreativitet för en stund. Under åren vi jobbat med bild, fotografi och styling har vi samlat på oss en mängd sådana platser, som vi nu valt att dela med oss utav.

Det är något visst med att få lov att stiga över tröskeln till platser som glömts under åren. Som om man vore på hemligt besök. Man vet ju inte alltid vad man ska hitta eller hur man ska känna.  Vi är övertygade om att det också gör något med kreativiteten och känslan i skapandet. Ljuset vandrar på ett alldeles särskilt sätt, kanske är ljuden helt annorlunda mot vad du är van vid. Eftersom tiden oftast stått still så faller skuggor och ljusglimtar på samma vis, nu som då. Med respekt till husen och platserna vill vi fylla dem med liv. Med samtal, möten, kreativitet och små sköna ting.

Och jaa så var det nyp mig i armen på att vi tillsammans med Nordiska Museet har planerat detta. Därför får vi den fantastiska möjligheten att känna oss som hemma på magiska Julita Gård, beläget mitt i den sörmländska myllan. Sova i flyglarna till stora huset, få ströva runt och kika in där man vanligtvis inte får vara.

Möjlighet att få bygga lite extra drömska världar i ställen som detta.Där allt ser ut lite som på låtsats, fast det i själva verket är alldeles riktigt.Alltså.

Exklusivt för denna workshop på Julita gård blir en Hands-on workshop att skapa blommor, utav papper, i storformat. Fast lite sensommaraktiga. Inte blåsippor då. För mig är detta den typ av rekvisita som sätter den där magiska stämningen i bilder och inom scenografi. De är ju i allra högsta grad på riktigt men känslan blir mer åt sagan.

Jag känner mig så pepp och längtar redan till september. Att ge tips och råd om blomstertillverkning känns riktigt bra i magen. Workshopen kommer starta med vårt absolut säkraste kort att sätta igång samtal, dela historier och väva ihop tankar och drömmar. En sensommarmiddag då det börjar skymma. Vi tror så mycket på att ses kring det dukade bordet och vad vet vad som kan komma ur det. Extra fint middagen kommer vara signerad Tommy Myllemäki. Vi vet också att det fanns en tid för nästan 100 år sedan då Julita gård fullkomligt kryllade av umgänge, tillställningar och fest. Kanske tänkte Artur Bäckström exakt som vi där , att möten mellan människor är bland det bästa vi har.

Som sagt mer finns att läsa här!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *