INSPIRATION -GARDEN,  Okategoriserade

Trädgården och önskelistan.

Jag har en liten trädgårdschecklista. Eller en önskelista. Hinner vad vi hinner tänker jag.

Igår bad jag Kristo såga itu några oljefat sedan blev jag nervös att båda han och hus skulle explodera. Jag messade Marina På Strömma om hon hade något knep, jag menar på den platsen kryllar det ju av oljefat. Men hon var lika nervig som jag och tog det säkra före det osäkra och bad själva hämtastället fixa. Men jag har ju redan hämtat. Hur som helst ska jag plantera Indiankrasse vid verandan. Helt galet, icke-rosa och inte ett dugg vitt och skirt.

Vi har ett sådant sug efter att placera ut små sittöar i vår trädgård. Även Liv uttryckte sin önskan igår om än hon mest sitter på taket (hörs det när vi spelar musik där…? ja vid midnatt undgår det kanske inte så många…)  Och ja den mest perfekta måste väl ändå vara Fermobs serie Luxembourg, allra särskilt fåtöljen då. Stolarna skapades redan under 20-talet och tolkades sedan av Fermob nästan 100 år senare och är fortfarande de möbler som finns i Paris offentliga trädgårdar. Detta är verkligen hållbar design för mig, både sättet hur de smälter in i trädgården men även att materialet står pall. Men hjäälp vad vi får spara. Finns just nu inte på tapeten. Men Paris ändå.

Vid andra sidan glasverandan bygger vi en hög låda och där får hälften av luktärtorna vara. Uppbundna på pinnar i som en kon.

Otippat möjligen, men där ska jag också plantera solrosor och jätteverbena. Helgalet. Och Karin Larsson inspirerad.

Jag vet att det är önskedrömmen. Men som när min syster och Andreas gifte sig i vår trädgård. När solen skiner då är ju platserna under träden allra bäst.

Vår plats under taket kommer ändå vara den mest användbara. I ur och skur. Här finns förresten färgkoden på hur vi oljade vår terass mörk. Och jäklar vilket bygge det där taket var ändå. Klart det håller för kompisgäng om sommarnätterna.

 
Vi byggde ju förresten världens mest simpla dagbäddar utmed hustaket. Lastpallar. Madrasser i skum som vi limmade ihop till rätt längder och klädde in.

Och just det! Vindskyddet av gamla fönster står ju också högt på önskelistan.

Ljusslingorna ska hängas om. Vinterljuset blir till sommar.

Sist men inte minst var det superplanen vi egentligen satte för flera år sedan, en lekstugsflytt gjorde den möjlig, den glömdes bort för att sedan minnas med min mammas hjälp men det är sjukt långt dit. Men bortre hörnet då, det mörkaste ska bli det ljusaste och det lerigaste ska bli ännu en grusplan. Vi hinner vad vi hinner som sagt. Merci-trädgård eller ej.
Bild 1 – 3 – 4 – 5 – näst sista bilden.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *