När Paris kom till Katrineholm. - Mokkasin
Mokkasin is a blog and showcase for Sofia Janssons styling, photography and writing. Mokkasin is also about DIY and creative direction. Sofia founded Mokkasin and a creative freelancer.
Mokkasin, Lifestyle, blog, portfolio, styling, photography, shop, creative direction
56951
post-template-default,single,single-post,postid-56951,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

När Paris kom till Katrineholm.


Idag klev jag över tröskeln över något som var som Paris. Exakt samma känsla i magen och sådär så man blir mjuk inombords och nästan blir tårögd för att det är så himla fint. Och för att tjejen som bestämt sig för att ta sin lilla värld av blommor till Katrineholm gjort det så fantastiskt fint att inte en kotte skulle kunna passera denna värld utan att gå raka vägen in. För man vill liksom vara där. Stanna. Och snälla Fia ordna en kaffebryggare, för min skull. Jag vill kvista in där i tid och otid, dricka mitt kaffe och liksom bara hänga. Men framför allt är jag så in i norden tacksam att vi äntligen har allt det där (och faktiskt lite till) som jag alltid bett min man ta med från Stockholm. Sedan är jag så glad för att Fia är en härlig person som jag känner igen mig i själv väldigt mycket. Hur idéer liksom är som fluffiga lätta moln och att ingenting känns omöjligt. Det är så himla fint.

När vi kom dit sent ikväll på invigningen var Charlie, Nomi och deras kompis Alvin med. Ohhh, det doftar så gott sa de. Jaa, det doftar väldigt gott. Det är en väldigt fin blomsterbutik, sade Charlie. Nomi hade mest sjå att fota allt med sin telefon och äta macarons. Det är som en annan värld konstaterade vi. Det känns lite magiskt, som att vara i en saga. Ja just så.

Eftersom jag är så förvirrad hade jag tänkt att gå ner en stund i dag och fotografera lite sneak peak. Jag trodde nämligen invigningen var imorgon torsdag och öppning på fredag. Så i godan ro gick jag runt och fotograferade och fattade inte ens när macaronsen började åka fram… Men när någon sade något om kvällen så frågade jag lite försiktigt … ehh är det ikväll det är invigning, alltså typ snart? Haha! Så jäkla uppe i det blå. Om ett par timmar, jaa! Det märkliga är att det skruvades saker, bands buketter på löpande band, fejades, och som sagt lades upp macaronspyramider och var tusen pirriga fjärilar i luften. Och ändå… Vad sa du, nu om ett par timmar??? Så jag packade ihop kameran och letade rätt på en lycko-present. Men nuså, vill du ha lite blomsteröverdos innan du somnar. Häng med på ett svep I min lilla värld av blommor som du kan följa här. Och hälsa på vetja. Katrineholm är verkligen inte världen ände. Och just det vi har gjort loggan (så stolt över den) , men den får ni se en annan dag!

En dag ska jag ha hela trädgården full av dem.

Överförtjust i alla små mörka bord i omlott.

Jag som trodde att pensee var en sommarblomma. Må så vara med även frosttålig.

Den gröna växten överst är en Jasmine, minsann en sådan som Johanna brukar ta bort från sin båge. Har aldrig sett en sådan gigantisk.

Att Fia har skippat kylskåpet får mig direkt att hamna i Paris. På typ en sekund.

Kombon <3

Och som om det inte vore nog med de vackraste av blommor, sortimentet av krukor är helt otroligt. Önskar mig allt. Och den gula färgen som jag har sådan förkärlek till.

Spana in krukan med småfåglar. Önskar.

Det fina är att kärt barn har många namn. Kruka, urna eller vas.


Minns ni när jag berättade om att jag och Fia for ut till Carina som driver Måhlarnas Gårdsbutik? Carina har målat denna pelar som känns som den stått där i hundra år. Så vacker.

Marsipanrosor kan man tänka.

Vem var det som sade att hyacint är en julblomma??

Den är vasen till höger ska jag spara till. Och är blommorna på riktigt? Ja otroligt nog.

St. Paula, vem har inte nostaligkick av den.

Pärlhyacinter i rosa.
 
Det är lite svårt att se den exakt väggfärgen på bild. Men den är så vacker. Den är inte grå, den är inte vinröd, den är inte mörkbrun. Men en blandning.

En liten bit av ena delen av loggan. Alla minusgrader gjorde att den andra delen inte fastnade på fönstret. Vår inspiration var Elsa Beskow. Och nej fläkten hör inte till skylten. Men är det 20 minus så blir det väldigt frostiga fönster. Och det är ju synd på den buketten.

Minlillavärldavblommor öppnar imorgon klockan 10. Butiken och ateljén ligger på Köpmangatan 13 vilket är mitt i stan, cirka 3 minuters gångväg från tågstationen. Så väntar du på tåget, byter tåg eller helt enkelt kör en avstickare så är du väldigt nära trots att du inte har lyckan att bo bakom knuten.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Sofia Vusir Jansson

sofia@mokkasin.com
2 Comments
  • VICTORIA Bara för att jag vill

    1 mars, 2018 at 11:32 Svara

    Men huuur vackert???!!! Blir alldeles mållös (och hoppas någon ska ta detta koncept till vår by ;-))

  • Li Argus Hultgren

    1 mars, 2018 at 21:03 Svara

    Wow! Vilka blommor och buketter! Magiska! Och fint namn.

Post a Comment