DIY

Snitsig och superhållbar paketinslagning.

Ganska så snitsig inslagning om jag får säga det själv. Så himla enkelt. Och superhållbart! I fredags slog jag in en bok till Linn och jag tänkte visa hur man gör. Det är enkelt. Och som sagt, antingen kan man göra samma inslagning igen och tusen gånger till med exakt samma sjal.  Eller annars tar man den till något annat. Linn satte sin i håret.

Du behöver en sjal eller textil i en kvadrat. Loppisarna svämmar ju verkligen över med just sjalar så jag slår ett slag för dem. Ofta vackert mönster och finns i alla olika stilar. Sedan är tyget väldigt mjukt och tunt, alldeles perfekt för att slå in med. Om du inte har en present med raka kanter och hörn som en bok, behöver du en låda. Plus en nål eller säkerhetsnål. That´s it.

Du lägger sjal och bok ( eller låda ) såsom på bilden. Alltså ena hörnet av tyget mot dig och boken på mitten med långa sidan mot dig.

Vik tyget, ca 10 cm/vik upp mot boken. Du viker tills du kommer till mitten av boken.

Gör samma sak på andra sidan. Sedan fäster du ihop tyget på toppen, med en nål eller säkerhetsnål.

Du viker spetsarna på sidorna över varann. Såsom man gör när man viker sidorna på ett paket. Liksom trycker och viker ner kortsidorna, så att det blir slätt. Gör det på bägge sidorna och sedan lägger du dem uppe på boken såsom till höger på bilden.

Knyt en knut. Och en till. Klart! Idén kommer från Japan och kallas Furoshiki – tyginslagning helt enkelt.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

5 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *