DIY,  INSPIRATION - INTERIOR

Inlägget som spårade ur…


Det råkar vara så att det där hörnet är väldigt bra för växter. Lite kylslaget mot de stora dörrarna men det verkar gott för de. Så nu får de står där i grupp.

Samlade ihop lite sticklingar som ränt iväg och blivit alldeles för stora. Och spegeln för solen den här tiden. Älskar solkatterna. Och jag gör nog en liten spegelvägg där när jag hinner.

Idag är det soligt värre och jag får fjäll-vibbar. Lustigt nog för det var länge sedan jag satte min fot i fjällvärlden. I onsdags var det mer mörkt hela dagen. Fast det gjorde inget alls för Matilda & Nathalie aka Babes in Boyland var på besök.

Vi smed planer och jag är sjukt glad att få möjlighet att samarbeta med dessa två begåvade människor. Sådana stjärnor! Ni ska snart få veta mer om vad vi spånade och planerade.

Tillbaka till ljuset som fjällen. Möblerade om lite igår. Det är bra med lampan där, tvunget den här tiden. Och just nu saknar vi lite lampor. Räddades lite av adventsljusstakarna. Det var vår största problem när vi flyttade till ett stort hus från lägenhet. Lamporna! Så sjukt viktigt i ett hem. Ljussättningen är ju kanske viktigare än vad man tror, men man inser det när man får lysa sig runt med ficklampa. Vårt trick blev att köpa massor av billiga rislampor på Ikea för att vänta in de lampor vi verkligen önskade. Fast vi är inte där ännu… För övrigt tycker jag att dimbara lampor är ett måste i ett hem. Det är så värt.

Någon frågade hur stort det här rummet är och jag insåg att det är stort, nästan 30 kvm. Så det ryms ju mer än man tror. Ett tomt rum känns ju så mycket mindre fast man kanske tror att det är tvärtom. Någon undrade om bordet. Det är 3,40 cm  med bägge utdragsskivorna och 90 cm brett. Det tycker jag egentligen är lite för smalt om man ska prata om ultimata bordsdjup, minst 1 meter tycker jag är bäst om man ska duka snitsigt. Det allra bästa är 1,20 – 1,40 har jag räknat ut, om man vill duka med karotter och så på mitten av bordet, vilket jag tycker är fint.

Eftersom det ofta har varit något jobbprojekt här så blir det liksom aldrig möblerat på riktigt sånär som på pianot. Eller annars beror det på att vi möblerar om så mycket, minns ni när vi hade ett sommargästrum?

Tänk att alla utom tre ekollon tog sig.

Sjalar alltså, visste ni att det är bästa inslagningsgrejen?

Ser ni den bärnstensfärgade krukan? Den köpte jag häromdagen på Möbelmagasinet för 120 kronor. Färgen är perfekt och så stor med.



Ska visa er hur man gör! Det är snabbt, tjusigt och attans hållbart! Bara att göra igen och igen eller använda som en sjal för all del.

Önskar er en mjuk helg!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Leave a Reply