Okategoriserade

Lite flätor till nyår?


Tänkte jag kan passa på att frisyrtipsa så här dagen innan festligheter de luxe. Åh kolla Chester när vi hämtade honom, så pyttis! Nu är han så stor ju! Fyra månader snart! Frisyr var det, gjord av Sarah. Henne ska ni får veta mer om en annan dag. Det är Sarah och hennes familj som köpte det här huset, flyttade till Karlskrona för ett halvår men egentligen bor i Stockholm. Hursomhaver är hon i alla fall en av mina bästa vänner. Som om det inte vore nog med det är hon även en av mina största inspirationskällor, att hänga med henne är som att få miljoner idéer och klokheter serverade som på ett aldrig sinande löpande band. Hon är dessutom grym på att måla tavlor och gammal frisör till på köpet.

Liv och Nomi vill ALLTID ha flätor. Inte för att de inte kan själva men det är väl lyxigare när jag gör det. Och ja, jag är ju också gammal frisör men flätor har aldrig varit min roligaste syssla. Då är det annat med Sarah, som ber om att få fläta till barnens stora lycka.

  • Dela upp håret i mittbena. Från hårfästet till ända bak i nacken. Sedan delar du de bägge sektionerna i två, så du har totalt fyra sektioner. De främre sektionerna börjar mitt på huvudet och till främre hårfästet. Fäst alla sektioner var för sig med snodd eller klämma. Sätt barnet som Liv sitter och börja fläta i ena sektionen nacken. Dela in sektionen i tre delar.

  • Fläta en utbakad fläta. Jag flätar liksom ”fel” så därför blir alla mina flätor utbakade per automatik. När man gör utbakat så lägger man ju slingorna liksom under flätan istället för tvärtom.
  • Du plockar en hårslinga från höger, låter den gå under själva flätan och lägger den på mittslingan. Sedan tar du en hårslinga från vänster, under själva flätan och lägger den på mitten.

  • Den bakre sektionen flätas hela vägen så att säga. När du kommer där håret släpper från botten så fortsätter du att fläta ända ut. Så till vänster här finns alltså den främre sektionen kvar som oflätad som du ser på högra sidan.

  • Bägge nedre sektionerna flätas. Sedan låter du flätorna hänga och lossar de övre sektionerna. De sitter fortfarande kvar i sin snodd. Vira dem runt flätorna. Som knutar.

  • När du gjort dina knutar runt flätorna ser det ut såhär.

  • Sen fortsätter du att göra knutarna tillsammans med flätorna.
  • Fäst med klämmor.

  • Håll alltid koll framifrån att det ser rakt ut och att knutarna är lika stora.


Klart! Inte helt lätt att förklara i skrift, här borde jag ha ringt Sarah för hon är så bra på förklaringar. Men fråga om det är något oklart.

Nu dags att att göra två kronor av grenar. Märkligt jobb man har…

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *