DIY,  TIP ABOUT GIFTS

Kreativa drömjulklappar.


Brinner det i julklappsracet eller sitter ni lugnt och lackar och rimmar för fullt. Tänkte att jag hinner med ett sista tips då jag såg att min favoritaffär när det kommer till pennor, block och allt däromkring har julklappsleverans fortfarande om man beställer innan 14 idag. Det är Penstore jag pratar om.

Jag har tipsat förut om dess pennor. Men jag gör det igen då jag ofta får förfrågningar om dem. Och ja, det är dyra presenter. Å andra sidan får man extremt mycket för pengarna tycker jag. Verkligen värt varenda öre om man har barn som har blivit så pass gamla att de förstår hur man tar hand om sina pennor.

Det är helt enkelt drömpresenter om man gillar att teckna och måla.

Blyertsask med hela skalan från mjukt till hårt är ett måste. Kom ihåg stompers! Funkar även fint till färgpennorna nedan.
Faber Castell´s polychromos sägs vara några av de allra bästa färgpennorna. Och fatta drömmen på 120 färger! Du kommer aldrig sakna en färg mer. Vår ask bärs runt på i tid och otid. Även från huset och tillbaka igen. Man kan absolut tycka att det är mycket pengar men suveräna att rita med och de kommer hålla så många år.

De skissblock vi gillar bäst är någon av dessa. Eller Hahnemuhles.

Och så var det tuschen. Copic pennorna är inga billiga pennor. Och man bör veta hur man hanterar pennor som sagt, det är ingen tuschpenna man börjar rita med.  Copic är en världsbäst tuschpenna från Japan och måste ses som en långsiktig investering. De funkar nämligen såhär – alla färger är påfyllningsbara och även spetsarna är utbytbara. På Penstore har man påfyllning till samtliga färger, 358 st. Man kan köpa pennorna styckvis eller i set. Det finns flera olika typer av Copic, läs mer på hemsidan om skillnaderna. Här hemma har vi Copic Sketch som har skuren spets och penselspets. Pennorna har alltså två spetsar. Bläcket är snabbtorkande, syrafritt och giftfritt. Det lite speciella är att man också kan blanda tuschen med varann för att få fram vissa färger, skuggor, nyanser.
Det rekommenderade bästa pappret till just copic.

Funderade lite på vilka andra kreativa presenter våra barn har fått under åren.

  • En gång fick de en hel låda full av pysselmaterial. Kolla här vad vi fyllde den med!
  • Eller när påskträdet var fullt av pärlburkar. 
  • Förra året fick de verktyg för att kunna stansa bokstäver på smyckesplattor.
  • Ett stort rejält staffli var nog innan bloggtiden. Men helt perfekt. Tillsammans med en hel massa färg och penslar.
  • En symaskin fick Liv när hon 9. Kan dock rekommendera att istället för en väldigt billig ny köp en gammal som bara syr raksöm och sicksack. Vi har en sådan numera och en ännu äldre, de funkar alltid.
  • Något de önskar hett i år är krympplast. Vet inte så mycket om det men en önskan, speciellt från Liv.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

One Comment

  • Maren Ingeborg Gråblomst

    De beste juletipsene finner man virkelig her! De Faber Castell fargeblyantene husker jeg godt du tipset om tidligere, og min datter fikk det til jul i fjor (takket være deg da, akkurat som at vi har de beste pepperkakene ever i år fordi jeg brukte din oppskrift, og vi har hatt det beste mellis-brødet to dager på rad nå. Dine tips slår alltid an Sofia;) ). Men de fargeblyantene er GULL altså!! Hun har brukt de så ekstremt mye dette året, og om hun fortsetter å bruke dem like mye de neste årene så varer og rekker de i minst fem år til! Og fargene er så intense og flotte og var verdt hver eneste krone uten tvil. Jeg har ikke så gode tips som deg, bortsett fra ett: husk på deg selv nå, oppi all jul og jobb og din enorme produktivitet på bloggen. Alt godt, kramar <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *