ANNONSSAMARBETE,  GATHERINGS - PARTY

Tipsigt om blommor i juletid!


Mitt bästa trick inför alla kalas, middagar och andra festligheter är ALLTID det som blommar och växer. På ett kick har man lyckats skapa den känsla man vill åt. Jag tänker att därför är en blombukett alltid lika uppskattad att ge bort. Du ger liksom bort en hel massa mer i den där buketten , kanske till och med hela julefriden. Interflora har en mängd buketter att välja mellan. Såhär års sitter det dessutom vintrig julkänsla i allesammans, i olika storlekar och varianter.
Jag tänkte visa lite vad det kan bli av en bukett, eller i det här fallet av två buketter. Kanske kan du även inspireras av vilka slags blommor man kan använda i juletid. För mig är de pudriga, lite åt aprikosa blommorna så vackra till guld och mässing. Så därför valde jag den färgsättningen plus vitt och grönt. Vi kollar på hur buketterna såg ut från första början.

Den ena buketten bestod av amaryllis, nejlikor, alstroemeria, kottar, eucalyptus, tall, blåbärsris, hönseben och grankvistar.

Den andra buketten har samma bas i det gröna men istället för amaryllis och nejlikor är det hyacinter och tistlar.

Eftersom vi alltid är väldigt många på julafton så dukar jag alltid med en duk som är utav linne på metervara. Då kan vi ha det jättelånga bordet utan att lappa dukar. Till jul så vill jag ha själva blommorna i vas och de gröna kvistarna i kransar och ljuskronor.

Så av dessa buketter ordnade jag både bordsdekoration och den stora ljuskronan!

En av mina favoriter när det kommer till att arrangera buketter är helt enkelt att våga splittra den bundna buketten. När buketten är delad så inser du vad mycket den liksom räcker till. Att bygga en bukett direkt på plats kan ju aldrig jämföras med att binda en bukett som ska slås in och fraktas. Därför är det extra fint att man liksom kan få både och.

Direkt på plats kan du bygga buketten efter bordet, rummet och dukningen. Det kan vara spretigt, vilt och exakt den form du vill eftersträva. Här har jag valt att göra buketten lite asymmetrisk där amaryllisarna får vara högsta punkten.
Jag brukar tänka det lite såsom att buketten är liksom mer än bara en endaste vas. Om man till exempel dukar ett stort långbord kanske man väljer en stor maffig bukett i mitten av bordet och fyller på med några lägre vaser och enstaka blommor på resten av bordet, för att alla gäster ska få lite blomsikt. I det fallet är det perfekt att se alla vaser som en enda stor jättebukett med ett mjukt flyt som går i varann.

Att bygga arrangemang i oasis är perfekt tycker jag. Om man bortser från att det inte går att återanvända ett oasisblock då, det retar mig. Men någon gång ibland kan man på en sekund göra en gigantisk bukettform av något ganska enkelt i blomsterväg. Det finns några saker man ska tänka på då man använder oasis.

  • Lägg oasisblocket i kallt vattenbad innan användning. Först sjunker den mot botten när den ”fylls på” och när den är vattenfylld flyter den upp igen till ytan. Låt den ta sin tid och tvinga den inte under vattnet, då bildas luftbubblor och man riskerar att blommorna dör.
  • De flesta blomsteraffärer säljer oasis, av erfarenhet funkar den bäst.

Att använda en vas som inte är av klarglas tycker jag är vackrast när man använder oasis. Detta är en kruka som är glaserad på insidan. Jag köpte den på vår lokala Interflora-butik.

Vår ljuskrona har vi haft i en hel massa år och jag älskar den. Den har varit i alla möjliga varianter under åren. De senaste åren har vi haft två över bordet, denna stora plus en liten från loppis. De har varit klädda lite olika men ända ganska vilda och inte särskilt stilrena, här ser man dem och en annan juldukning.

Den gröna blandningen av tall, gran och hönseben är helt perfekt till krans och ljuskrona. Jag gillar att mixen blir ostyrig och att det är kvistar som håller länge innan de tappar stilen. Måste nog påstå att hönseben är min nya favorit när det kommer till grönt. Så vackert!

Extra plus med kottar som dessutom redan satt på sin gröna ståltråd. Bara att slingra runt.

Vastips från loppis! En mortel, så fin och sådan bra tyngd för mindre buketter.

I år blandar jag det vita porslinet med lite dansk ockrafärgad 70-tals keramik.

Gröna kvistar får hamna runt de rivna servetterna av samma linnetyg på metervara. Och bästa enklaste namnlapparna stryker du på med t-shirt transfer. Detta går blixtsnabbt. Du gör en pdf med gästernas namn. Du spegelvänder alltsammans. Riv remsor av ett tyg. Stryka namn efter namn. På samma sätt som denna bonad.

Tänk på att aldrig slänga de spillror av grönt som blir över. En liten bukett här och var, med ett vackert rött band runtom eller bara i en korg är fint nog.
Psst!! Jag har fått tips om stjärnan i keramik! Återkommer !

Här hittar ni alla tjusiga buketter från Interflora, så mycket inspiration på ett och samma ställe!

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *