FOOD & DRINK

Mellistips eller till tacon…


Jag måste repristipsa om ett så himla gott bröd. Inte levain. Inte långjäsande och surdegar. Säkert inte något direkt nyttigt över det. Inte nanbröd och heller inte tacobröd. Fast det går att använda på samma vis. Och det känns 70-tal eller barnen skulle nog säga 80-tal eftersom de är helt insnöade på det årtiondet just nu. – Tänk den som hade levt på 80-talet, så chillt allt verkade. -Åh, mamma du ser ut exakt som mamman i … Ja ni fattar vad de är fast i väl. Trots att jag inte ser den självklara likheten, jag som jag tyckte att jag hade lite mer Agneta Fältskog lugg a´70-tal. Men jaja, gillar era barn också Stranger Things? Eller gillar du serien? Själv är jag ju för feg att kolla eftersom mitt eventuella tv-sällskap redan har kollat allt i sträck.
Men brödet då. Det är liksom lite Hajk över det.  Min mamma kallade det Stamp. Någon kanske säger tunnbröd. Fast på låtsats.  Men här är receptet i alla fall. Och snabbt går det.
2,5 dl filmjölk
5 dl vetemjöl eller rågsikt
2 msk socker
3/4 tsk salt
3/4 tsk hjortronsalt
Blanda filmjölken med hjortronsalt. Sedan blandar du i resten. Kavla ut till 1/2 cm tjocka, runda (så gott det går i alla fall) kakor. Gräddas i torr stekpanna på svag värme.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

6 Comments

Leave a Reply