FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

 
 

 
Detta svep blir minst sagt spretigt men se det som någon slags julklappslista, en superapp plus utflyktsmål. Inte fy skam en måndag, eller hur?
Jag välkomnar allt som underlättar i vardagslunket och vegosvängen. Idag lanseras ”Mera Vego”-appen! Baserad på böckerna av Lisa Bjärbo  & Sara Ask Mera vego, Ännu mera vego och Mega Vego (sprillans!!). Våra absoluta vardagsräddare härhemma! Tror vi har lagat varenda recept i de två första. Vad är tofu till exempel? Självklart för vissa, märkligt för andra.Appen då, skapad av Filibaba finns får iPhone, iPad och Apple Watch och kostar 50 kronor förutom HELA DENNA VECKA då den kostar ynka 30 kr. Finns både på svenska och engelska!
Jag har spanat runt och testat. Det är snyggt som attan, smart och enkel. Jag gillar funktionen om att tipsas på rätter utifrån de livsmedel man har hemma. Eller för all del det man är sugen på. Gillar kategorierna Kaos – för snabba rätter, Vanlig vardag – lagom vardagsmat, Äntligen helg – ja ni fattar ju själva! Och en för mellanmålen och som grädde på moset – Julrecept!
Appen Mera Vego innehåller redan uppemot 100 recept och fylls på automatiskt, även om du redan har appen. Inom snar framtid kommer alla recepten från böckerna att finnas i appen.
Varför gillar vi dessa vegorecept så mycket då? Kolla in vad jag skrev efter att ha testat bok nummer 1 här.

Dessa skepp är så underbara. Finns i vitt och marin här.

Kungliga Operan har Adventskalender varje söndag fram till jul där man får följa med i balettsalar, på repetitioner, i kulisser och på scen. Kolla in första filmen här! Samtidigt ger man erbjudande av kommande dansföreställningar.
Är väldigt förtjust i hur Operan drar i de unga, till och med de väldigt unga…

 

En annan föreställning som nu visas igen är Fredrik Benke Rydmans Nötknäpparen på Dansens hus. – Det som lockar mig är den fantastiska musiken. Storyn är usel, så för att den ska bli något måste den utvecklas. Det går inte att blunda för situationen i Europa idag, därför har jag valt att låta Nötknäpparen handla om barn som saknar sina föräldrar, men på ett fantasifullt, skrämmande, kul och galet sätt. En modern saga!, säger Fredrik Benke Rydman.

Jag har redan en intervju med det alldeles makalösa företaget Banwood inplanerad här på bloggen men eftersom julen närmar sig med stormsteg måste jag passa på att tipsa om marknadens absolut bästa balanscykel. Våra barn har lärt sig cykla med just den här typen av cykel och jag kan därför rekommendera det varmt framför stödhjul och andra varianter. Och hur fina är inte dessa små cyklar?? Som godis ju! Dessutom hållbar tillverkning med insyn i hela produktionsledet, stål, veganläder i sits och handtag och rottingkorgen. Värdeord som säkerhet, högsta kvalité och tidlös design. Och till och med matchande cykelhjälmar. Jag vill ha hela kittet fast något större och trampor..

Mina barn önskar sig en polaroidkamera. Jag med. Och ja jag vet att det blir dyrt i längden och allt det där. Men ändå, kolla runt här och man svimmar lite ju. Och en alldeles ny modell a 2018.

Längtar till julen på Ändebols gård. Typiskt härligt utflyktsmål kommande helger!  9-10 & 16 -17 december klockan 11-16. Barnen har tjatat om lunchen under julmarknaden sedan i januari.  Såhär såg det ut förra året. Eller året innan. Gillar verkligen att de kör sista helgen innan julafton. Då ska man ju vara i mysläge, eller hur?

Leave a Reply