AT WORK,  DAILY LIFE

Julklappstips, lite Chester och sneak peek.


Om någon undrar hur det går för denna lilla krabat, kan jag meddela att det går finfint! Lilla gullisen. Världen är fortfarande lite läskig på sina ställen. Som utmed vägen till skolan. Då stannar vi varje meter, han stirrar storögt för att fortsätta en meter till och göra om samma procedur igen och igen. Men inom husets väggar är livet alldeles lagom. Och vet ni att han har sovit varje natt sedan han kom till oss, utom en endaste mellan 22 och 6 på morgonen. Minst! Och jag som hade räknat med nattpromenader!

Jag jobbar ju mest hemifrån nu de första veckorna med Chester. Men det går ju bra som frilans.

Har en massa jobb som måste göras framför datorn. Som att redigera hundratals bilder. Bland annat sådana här glammiga i Studio 54-anda, till årets Katrineholmsrevy.

Jag håller dessutom i trådarna inför lanseringen av fantastiska smycken. Det är de absolut finaste jag sett. Någonsin. Så fort solen skiner så hämtar jag den blå London topasen eller citronen, bara för att kolla in hur solstrålarna bryter. Så. Galet. Vackert. Hur kan något som bara kommer från naturen se ut så. Jag hoppas så att allt går i lås så det kommer att finnas möjlighet att göra förbeställningar innan juletid. Visitkort trycks och askar görs.

Jag har en evig crush på art nouveau och en dag ska jag berätta hur jag tänker där. Men det är ju liksom inte för inte jag faller för William Morris tapeter. Dessa böcker från slutet av 1800-talet har fått sätta tonen på vår nya logga. För övrigt är de helt underbara, böckerna alltså, som skattkistor. Vet inte hur jag ska kunna dela med mig av innehållet till er, men på något vis ska det gå.

Har dessutom fått något så himla fint på posten. Denna supervackra cykelväska/korg och även barnvagnsväska borde vara årets julklapp. Lätt. Så galet fin present. Den ska såklart få ett alldeles eget inlägg i dagarna men jag är helt fascinerad över hantverket och designen som både är smart (två väskor i en och så vacker). Och historien bakom. Ett samarbete mellan formgivaren Josefine och en liten grupp Pako minoritets befolkning i Vietnamns högländer. Ett samarbete och en produkt som ger befolkningen en ökad inkomst. Kika bara på filmen här, så fint.

Smolket i glädjebägaren över ett städat arbetsrum är den ytterst ostädade botten och toppen på detta hus. Källaren och vinden som någon glömde. Men man ska vara glad för det lilla. Jätteglad ändå.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *