Our weekend diary. - Mokkasin
Mokkasin is a blog and showcase for Sofia Janssons styling, photography and writing. Mokkasin is also about DIY and creative direction. Sofia founded Mokkasin and a creative freelancer.
Mokkasin, Lifestyle, blog, portfolio, styling, photography, shop, creative direction
54318
post-template-default,single,single-post,postid-54318,single-format-standard,qode-social-login-1.0.2,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Our weekend diary.


Kalashelg! Älskade barn, vad de växer! Nu var det Viggo som fyllde 13 och därmed har vi två tonåringar i huset.

Visst trodde man aldrig på det där om att ”det går så fort” och råden om att stanna upp i nuet. Men tänka sig, jag har så här i efterhand aldrig hört någon säga tvärtom.

Det tär på krafterna att fylla 13. Men han snackade om det här med att backpacka verkar nice. Asien tror jag. Vietnam, Kina…Och bungyjump ska jag hoppa. Det är rätt många saker man måste prova på när allt kommer omkring. Och jag tänkte nog mest bara – hjääälp!

Nu är det inte födelsedagspresenter. Men tips på bra bok. Och definitivt inte bara för de minsta, som det stod där i någon recension. Viggo frågade om han kunde ta med den till en lärare som han ansåg var i stort behov av den. Förresten, så kul med alla som hört av sig om denna bok. Verkar absolut bli årets julklappsbok.

Den godaste ”yougurt” de ätit någon gång, sade de. Vegansk.

Och lite Pucko på det. Är det födelsedag så är det.

Nu kan man ju fråga sig vem som tyckte att födelsedagspresenten var roligast. Jag lovar att Viggo har haft en ivrig assistent vid sin sida hela helgen.

En DJ controler. Väldigt långt från mina skills kan jag erkänna. Men hur kul som helst uppenbarligen.

Sen fortsatte vi kalasa hela dagen lång. Med släkt och kusiner och två valpar som racade järnet. Lovar att Chester har varit alldeles matt idag.

Imorse vaknade vi i ett iskallt hus och hoppades att känslan av snö var sann. Men jag tror jag kan räkna snöflingorna som föll ner på en storögd Chester.

Hursomhelst, så tyckte vi det var perfekt att börja julstöka lite. Eller det där var väl att ta i men lite julfeeling i november har vi inte gjort så många gånger tidigare, så vi tyckte det var dags nu. Nu tyckte Nomi att vi både kunde baka lussekatter och pepparkakor på en gång. Så att vi verkligen skulle hinna med.

Fast det kändes som att börja i fel ände. Sedan fick hon vara smakråd i guld på nya visitkort som bästa Norrbacka ska ordna till oss.


Alltså de små juldekorationerna från Svensk Tenn är helt ljuvliga. Kolla bara blomman i mässing. Och precis som förra året är hängena till önsketräd eller gran som smycken.

Alltså förlåt.

Fast helt magiska blomsterpinnar. Så perfekt present i sin litenhet.

Lampan i mässing är den absolut fulaste lampa Liv någonsin har sett. Hon tycker den ser ut som en jätteinsekt. Därför är det extra kul att vi nu har två.

Jag skulle förbereda för ett samarbete idag. Jag behövde några händer. Mycket taggad Liv.

Den gula tröjan är slut online men den är en av mina favoriter så spana om den inte finns kvar i någon butik. Det står att den är beige men den är verkligen gul, perfekt gul dessutom.

På kvällskvisten kom jag på den briljanta idén att göra en adventskalender till min mamma, på detta tema. Eftersom hon fick ett önsketräd av oss förra året. Och framför allt för att det är hög tid för paybacktime när det kommer till kalendrar, kan jag tycka. Tänker alla år hon gjorde kalendrar till mig och mina systrar. Och det här kändes ju bara så himla perfekt som överraskningar varje dag. Så värd!

Jag bytte bara till röda sammetsband och skrev siffror, då jag inte hittade stämpeldynorna. Nu blev det bara en halv kalender till att börja med. Men alltid nåt tänker jag.

Och så lite mera julefrid på det. Vi tjuvstartar nu, bara så ni vet.

Och på begäran: Lampan är denna med mässingssockel.

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Sofia Vusir Jansson

sofia@mokkasin.com
1 Comment
  • Maren Ingeborg Gråblomst

    20 november, 2017 at 09:54 Svara

    Så fint innblikk, det virker alltid som dere klarer å finne idyllen, selv med kaos (les: valp(er) og unger hele tiden over alt;) ). Jeg blir veldig inspirert av det, og har mye å lære;) Takk for god start på mandagen!

Post a Comment