Okategoriserade

#babesinboylandworkshop


På workshop alltså, ledd av stjärnorna Nathalie & Matilda som driver Babes in Boyland. Två så begåvade kreatörer som jag följt så länge jag kan minnas. De är grymma och vad de än tar sig för lyser deras egna, personliga uttryck starkt och igenkännande. Älskar att de följer sitt hjärta och håller fast vid det egna trots att de hela tiden visar nya sidor. Att få ta del av denna otroligt generösa workshop känns så lyxigt och inspirerande. Jag tycker så mycket om människor som vågar vara generösa, dela med sig av tips och råd. Som inte ser någon nytta med att hålla det för sig själv. Tror det handlar om att man har en tro på sig själv och när man väl hamnar där kan man också ge till andra. Det är så himla fint tycker jag.

Att hamna på ett höstigt Gotland är ju så nära sagolikt det går. Som om ön är täckt av guld. Jag hamnade alltså på Hotel Stelor igår,  i Västergarn socken. Så fantastiskt fint, som att vara hemma. Igen. Jag är ju så svag för denna typ av hotel. Raka motsatsen till kedjor och stora komplex. I varenda detalj har man satt känslan först.

Efter en fantastisk lunch letade vi studio bland vackra lador och små hus.

Tur på skyltarna annars hade vi gått vilse helt klart.

Jag ser fram emot att se mer av det guldiga Gotland. Och havet.

Vi hittade studion och en hel massa supertjusiga chokladkakor.

Sedan var det bara att förlora sig bland rekvisita, magiskt ljus, inställningar och glasyr. Förstår ni vilken dröm!

Nathalie i magiskt mood.

Katrin drog på sig kimonon över tjocktröjan. Vad gör man inte för konsten och det var ju ändå bara ärmen som skulle hamna på bild.

Fabienne, workshopens yngst lysande stjärna. Dotter till Ulrika.

Linnea hade snitsigt och galant fixat glasyr på vår minitårta. Jag var mest intresserad av att lyckas fånga små korn av strössel i bild.

Blåbärskaka.

Så fint gäng som är här. Alla utom Nathalie och Matilda är helt nya för mig vilket är extra skoj.

Fattar ju att det hela kan se en aningens speciellt ut på håll. Men att hålla till på ett sådant här ställe, i ett kreativt stim är ju rena rama lyxtillvaron.

Katrin kämpar järnet med rökutveklingen.

Allt för att jag skulle få till den rätta känslan.

Mathilda, Nathalies rara syster är med som assistent. Och Malin som är grym fotograf med bröllop som specialitet.

Matilda har inte bara koll på estetiken, hon är också så bra på det tekniska och jag har modigt nog vågat flera nya inställningar på kameran. Bara en sådan sak!

Allt är genomtänkt. Minsta lilla hörn där ljuset faller bäst, underlag och detaljer.

Inget konstigt alls. Märkligt egentligen att det inte ramlas ner från höga höjder lite oftare.

Det fina med Nathalies och Matildas bildspråk är ju det lugna och rogivande. Känns som dagarna här blir exakt så. De smittar av sig med allt det mjuka liksom.

Mor och dotter in action.

Och mörkret lade sig över ängarna och det bästa ljuset var bara en liten strimma till sist. Men Fabienne, 12 år verkar ha hittat sin plats och tog till vara på det allra sista i ljusväg. Så fantastisk fin dag. Tack kära Nathalie & Matilda att ni gör detta så bra!
Lite instagram att kolla av vi som är med och under #babesinboylandworkshop

Follow me on BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Leave a Reply