DIY,  INSPIRATION - KIDSROOM

DIY om tisdagar.


En DIY-repris men den är så billig, lätt och dessutom fin i vilken variant man än må gilla. Så billig att man lätt skulle kunna göra en hel spegelvägg på samma vis. Gamla ramar är ju alltid fyndläge på loppis. Oftast saknar de glas eller bakstycke men det gör inget alls, det är precis så de är perfekta. Utmärkta och nästan färdiga för sitt nästa liv som spegel.

Du behöver:

  • Gamla ramar. Saknar de inte redan glas och bakstycken så plockar du helt enkelt väck dem. Du kan spara bakstyckena för att sätta tillbaka dem allra sist, men saknas de så gör det absolut ingenting.
  • Sedan tar du en sväng till glasmästaren och frågar om de har lite spillbitar av spegelglas. Jag lovar att det finns mängder av småbitar som de inte tar många kronor för. Be dem stifta fast dem i ramarna.


Som hängen till dina nya speglar får du använda fantasin. Kedjor och band häftar du med häftpistol direkt i träramen. Metallramar har sina klämmor kvar och de är perfekta att fästa i.

Lätt som en plätt men hur vackert som helst. När det gäller ramar i allmänhet så tycker jag personligen att du alltid hittar de finaste på loppis. Glöm inte att trasiga ramar är enkelt att sätta nya spikar i, nytt glas finns hos glasmästaren. Och det bästa av allt, passepartouter skär ramverkstäder ut till exakta mått. På så vis finns det aldrig någonsin några ramar med fel mått.
Den här tapeten är bland den finaste jag vet när det handlar om barnrum. Färgen är perfekt, exakt så dammig och mjuk som man vill att en vägg ska vara. Tapeten görs av Sian Zeng och heter Woodlands. Det finns i tre färgställningar men den här är min favorit. Jag är svag för rosa i blandning av brunt, puderaktig sådär. Att motivet är lite lagom förtrollande gör ju inte saken sämre. Älskar växterna och blommorna. Att fantasin ryms där med små hus och djur. Verkligen barnrumsperfekt men jag skulle gärna sätta den i en garderob, en hall och hur fin är den inte inuti ett skåp? Minns när vi hittade ett platsbyggt skåp i vårt hus, tapetserat på insidan, säkert för hundra år sedan. Alla hyllplan har olika tapeter. Tänk att hitta just den här tapeten om 100 år…

Senaste kollektionen från Sian Zeng heter Mountains. Himla fin och klassisk mitt i allt det drömska.

Alla tapeter finns alltid i en magnetisk variant. Rätt magiskt när allt kommer omkring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *