42127
post-template-default,single,single-post,postid-42127,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

söndagstips!

Det finns ju träd och så finns det träd. Träd som man liksom inte kan missa om man kör förbi, hur mycket man än koncentrerar sig på själva körningen. Man kan ju liksom inte låta bli att fantisera om själva trädlivet. Vad det har sett och vad det har känt. För hur man än vrider på det så blir sådana här träd högst levande, som ett väsen. Men ändå ett sådant liv man inte riktigt har full koll på. Så har det ju överlevt dig och mig och en hel massa tid. Och fast man på håll kan tro att det börjar sjunga på sista versen så inser man när man kommer närmre att nästan alla grenar fortfarande har grönskande löv.

I alla fall så var jag, Sanna och Simbi vid eken för att ta några bilder. För som om det inte vore nog har eken även fått stå modell för ett alldeles speciellt mässingsträd…

Efteråt for vi till Ändebols Gård. Fram till slutet av oktober har man öppet fredag-söndag. Idag 10-16, utflyktstips! Älskar allt där.

Jag åkte förbi stan och plockade upp Nomi som just slutat skolan.

Under den sena säsongen på Ändebol har man grillade smörgåsar och en massa ljuvligt fika.

Nomi började med citronbiskvi och äppelkaka för att sedan gå på den grillade mackan. Som alltid när vi är här kommer vi aldrig härifrån.

Alltid när jag ser en rosenskära tänker jag på detta instagramkonto. Lyllos Nyköpingsbor…

Älskar rönnbär men tror inte på det där om snön. Nomi däremot tror på det mesta och har just vrålat att den röda katten är en räv och att fåret var en varg. Och ska man dessutom ha koll på kattungen i allt detta känns ju livet rätt vilt.

Vi pratade mycket om mat i säsong.Om hur Sörmland just nu dignar av godsaker. Och också om hur slogan som vissa stora livsmedelsbutiker slänger sig med känns så väldigt luriga. ”Det är alltid skördetid någonstans på jorden” och sedan listar man säsongens produkter från långväga länder.

Själva grejen med att äta i säsong och klimatsmart är ju att välja råvaror från där vi bor. Att vi slipper flyg och transporter från världens alla hörn. Ganska enkelt faktiskt.

Och allra särskilt under den här tiden när det inte på något vis finns en endaste anledning att inte äta lokalt.

Exakt detsamma med blommor ju.

Nomi – kattvakten för dagen. är det inte fara för räv och varg är det butikssnokande.

Tomatgodis inhandlades inför övernattning i stallet.

 

Sedan scoutade vi oskördade fält på hemvägen. Fin start på helgen.

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
8 Comments
 • Eva Salomonsson

  17 september, 2017at09:20 Svara

  Åh vad jag gillar dina bilder och det du skriver! Allt du rör vid blir MAGI❤Kram???

  • Mokkasin

   17 september, 2017at15:05 Svara

   Tusen tack Eva! Vad glad jag blir för dina kommentarer <3 Kram!

 • Maren Ingeborg Gråblomst

  17 september, 2017at12:28 Svara

  Lekkert og innbydende… Vakker høst, vakker Nomi og kattunge og det hele… Jeg trenger å begynne å planlegge en Sverige-tur, seriøst, det er så mange steder jeg ønsker å andes inn helt på virkelig, ikke ’bare’ via din fengslende magi. Jeg skal passe på å få med meg et torsdagsmøte i samme slengen 😉

  • Mokkasin

   17 september, 2017at15:05 Svara

   Jaaaaaa! Gör det bara ! Det vore fantastiskt!

 • Julia

  17 september, 2017at13:46 Svara

  Så härliga bilder, alltid lika fint ljus när du fotar! Förresten, varifrån är Nomis fantastiska jacka? Den såg fantastisk ut!

 • Ilana Polakiewicz

  17 september, 2017at16:56 Svara

  I find this beautiful blog so inspiring! Thank you for sharing such wonderful images. xx Ilana.

 • Frida

  18 september, 2017at07:14 Svara

  Hittade precis din blogg via Elsa Billgren och är I CHOCK över att jag aldrig sett den förut?! Herrrrregud vilka bilder du tar! Och vilket hem ni har.

Post a Comment