41993
post-template-default,single,single-post,postid-41993,single-format-standard,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

For the monday coffee – på en fredag.

Jag var ju i Dalarna i måndags så det får lov att bli ett For the monday coffee – inlägg på en fredag. Trots att det känns en aning futtigt då drottningen av ”lista för samlad inspo” alltid postar på fredagar i form av Fredagssvepet. Weronicas lista är alltid fin start på helgen.

För övrigt började dagen på stället ovan. Och blev totalt knäsvag. Sedan fortsatte jag till dessa finingar och lyckades innan eftermiddagen var slut kära ner mig i allt jag såg. Kände själv att jag hade ohhh:at och ahhh:at i konstant fyra timmar. Fast jag poängterade att det gör jag bara när jag gillar det jag hör och ser, inte per automatik alltså. Ni kommer få en rapport om vad allt handlade om.

Bo- och Samhällsexpot i Vallastaden/Linköping nämner också Weronica i sitt svep men mitt intresse fångades i Dalarna då jag fick berättat att Nygårdsanna inrett en av visningslägenheterna och dragit in en hel massa gårdsgrus som golv.

”Patina” är en hemutställning om hållbart mode i en hållbar stadsdel. Om att göra goda val med människan i centrum. Om att välja bort hellre än att välja till och om att låta livet sätta vackra spår.  

Jag missade pressvisningen men måste absolut ta mig dit. Bilden är hämtad från Pella, där det finns fler bilder även från Emma Olbers samarbete med Residence.

Jag funderar mycket på porträttfoto just nu och fastnade vid denna vackra. 

Ni är många som undrar var ni ska köpa megapopulära kalendern Daily Journal från Frankie nu när inte vi kränger kalendrar i långa rader. Jag skickar er samtliga varmt vidare till Vintagefabriken där ni nu kan göra en förbeställning på båda kalender och väggalmanacka. Tjejerna har också tagit in Emily Winfield Martin – The Black Apple´s ljuvliga print såg jag nu. Tipsigt för alla ni som mailar och undrar. Och den här fanns ju bara i vykort när vi sålde dem men nu som print, finast!

Och allra sist – jag blev så väldigt över Catarinas ord om fotografiet som jag låtit printa ut. Att få en sådan vacker beskrivning över en bild man tagit är verkligen som en present i sig. Att dessutom se det i hennes magiska hem är ju extra fint.

Önskar er alla en fin fredag! Kram!

Mokkasin

sofia@mokkasin.com
5 Comments
 • Malin Singelsö

  8 september, 2017at22:12 Svara

  Åhhhh, visst är vår Värmekyrka fantastisk! Jobbar på Louis De Geer, men vänjer mig aldrig, lika kär i byggnaden som första gången jag såg den??

  • Mokkasin

   10 september, 2017at16:03 Svara

   Heeeelt fantastisk! Hela Industrilandskapet är MAGISKT , jag är helt kär och vet inte hur jag ska lyckas ordna så jag typ får vistas där allt som oftast. Vilken härlig arbetsplats! kram!

 • Elin Karlsson

  8 september, 2017at23:04 Svara

  Ditt print med molnen och ängen är bara så fint!!? Kan det köpas någonstans?

  • Mokkasin

   10 september, 2017at16:02 Svara

   Tack snälla du! Snaart hoppas jag min print-shop är uppe! Hoppas du orkar vänta! kram!

 • Cattis

  12 september, 2017at15:04 Svara

  Åter igen, tack Sofia! Din tavla gör sig så bra här hemma hos oss. Det var så roligt att äntligen få träffa dig <3 även om jag känner att jag inte hann prata så mycket som jag önskat pga allt runtomkring mig då. Kram!

Post a Comment