FOR THE MONDAY COFFEE

For the monday coffee.

Sådant jag funderar på just nu när det kommer till vårt hem. Att vi kan använda vårt sovrum till lite ateljé. Det är ganska skönt att sova i pågående projekt som måla insåg jag häromdagen när jag höll på med den här backdropen alldeles vid sänggaveln. Däremot är själva slipningen med en liten tillsynes oansenlig slipmaskin inte att rekommendera i ett sovrum. Ehhh, eller inte i hela övervåningen överhuvutaget. Men att göra som Hanna Peters Bastin och liksom ha papper på rulle plus silvertejp är ju galant.

Vi är ju dessutom lite svaga för det där med innerfönster här och var. Att det sedan har resulterat i en endaste hel vägg är ju en annan femma. I alla fall tycker jag det här är så schysst. Som ett litet växthus inomhus. Tänkte att vi kunde bygga in Kristo och hans studio såhär.

Vi har ju en ö i vårt kök som ständigt hänger på en lös tråd om att vara eller inte vara. Funktionen är ju såklart ovärderlig, vi ryms ju hur många som helst i matlagningssvängen. Och det går ju inte att komma ifrån att vi skulle bli av med sjukt mycket förvaring om vi liksom bara gjorde om allt till ett jättebord, sparade stenskivan och byggde ett underrede. Såklart har vi funderat på en hylla därunder med, fast det sväljer långt ifrån allt vi har där nu. Därför kan ju jag säga att den här varianten gav mig en hela massa ideér att bygga vidare på.

Ända sedan vi besökte Poupy i Chiang Mai har jag haft enkla kran och rör-lösningar i bakhuvudet. Vi har en ho som är en kruka, vi har en bänk som är ett skrivbord så resten borde ju gå av bara farten.

Häromdagen såg jag en bild på Isabelle´s instagram och kände det som om en snickarebänk var jordens upptäckt. Jaja, vi har ju en urtjusig i källaren och så, men som material till att bygga sideboard kan det ju liksom inte bli så mycket bättre. Dagen efter sprang jag på en som av en händelse och fasen vad fin den är. Fortsättning följer. Förresten har Isabelle en liten plantskola under bilden ovan, smart.

Och ja ibland drömmer vi ju om halvera vinden för att se taket från övervåningen, så som hos Malin. Fast först ska vi göra en tavelvägg i trappen med risk för eget liv. Vår trapp är bred, öppen och det är väldigt högt till tak men det vore så fint.

Önskar er en fin vecka! Höstpepp väl?

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *