DAILY LIFE

hur många nya saker kan man lära sig?

Idag fick vi sno han till vänster för att få till en födelsedagsfika. Snacka om upptagen…

Vi hade svängt ihop en rulltårta. Kan det vara bästa bakelsen? Vi gör såhär:

 • 3 ägg
 • 1,5 dl socker
 • 2 msk mjölk
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätter mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och vänd det i smeten. Bred ut smeten jämt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Häll socker på ett annat bakplåtspapper och stjälp kakan upp och ner. Låt svalna.

Vi fyllde den med mosade jordgubbar, lite socker och lite vispad grädde. Väldigt lite grädde, sådär så det knappt märktes. Resten av grädden tog vi uppepå.

Såklart dekorerar man med rosor när man kan.

Linn kom över med en trädgårdsbukett. Hon fick leta efter den upptagna i källaren…

Källaren… Det är nämligen där han hänger mest hela tiden just nu. Vi lyckades avleda honom tidigt imorse med frukost på ett berg, annars är han som uppslukad. Han är nämligen fått för sig att han ska lära sig att göra spröjsade fönster exakt på det ”rätta” viset, sådär man alltid gjort. Sådär man gjorde 1913 när vårt hus byggdes. Ingen halvmesyr här inte. Och man kan absolut kalla mig naiv men jag fattade inte överhuvudtaget vilket hantverk det hela är. Det är ju liksom inte som att limma ett plockepinn direkt. Alltså, Kristo, ditt tålamod, din vilja att lära är helt enastående. Jag känner ingen annan som kastar sig in i nya saker med samma positiva attityd. Som fullföljer projekten och dessutom tycker man har roligast i världen under processens gång. Jag själv hade tröttnat efter tredje plåstret. Jag hade tröttnat redan vid insamlingen av informationen från Riksantikvarieämbetet. Ärligt talat, jag hade inte ens försökt…

Vi sparade dekorationer i något som känns som ett fågelbad. Jag är lite tveksam hur denna vas med hålig insats ska användas, något som sitter på tips kanske? Nähä, dags att leta i källaren efter en 47-årig man. Klockan är ju ändå över åtta och då kan man väl tycka att det är hög tid för middag?

 

2 Comments

 • Monica Jansson

  Jag har för mig att man i håligheterna arrangerar blommor och grönt. Hade något liknande i stugan som tyvärr försvann vid ett inbrott .

 • Bodil Morse

  Men ni är ju bara så stört sköna hela familjen! Vilket tålamod din make har! Jag är som du, hade nog inte ens försökt!
  Ha en fortsatt trevlig sommar!
  Vi är faktiskt i Sverige på besök, har varit här två veckor och har lite morän en vecka kvar, sen hem till Vermont igen!
  Kram från Bodil

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *