DAILY LIFE

sommarkollo.

Sommarkollo är kanske bästa känslan av sommarlov. Tänkte hon efter att ha smugit runt tältet ute i trädgården, innehållande en Viggo med en drös av kompisar. Sov de något alls kan man ju undra… Men igår såg det ut såhär om morgonen. En Kristin och en Igor i vårt vardagsrum.

Älskar att hitta finingar lite här och där i vårt hus.  Igor och Kristin var här för att hämta hem sin grabb som vi tog med oss hem efter dagarna i Varberg.

Vårt liv om sommaren är nog det mest snurriga som finns. Fast jag tycker om det så himla mycket. Det är liksom noll struktur, städningen har tagit semester och vi säger ja till allt känns det som.

I det läget äter man frukost vart man vill. Det här gänget skulle sova i bebissängar på vår vind. Men flyttade in till Liv i sista minuten.

Igor var så sugen på det här med motorcykel.

Det började redan kvällen innan. Så gulligt så man smälter. Och chihuahuan Robert är inlånad på Nomi´s begäran. Igen…

Otto fick alltså flytta in hos oss för en stund. Så modig liten kille. Vi lämnade lite packning i Varberg så han rymdes i vår fullpackade bil. Sedan har han hängt med på allt som händer i den här sommarlovs-snurriga familjen som om han aldrig gjort annat. Med ungar och folk som kommer och går, nya ansikten varje timme och ändå så självklar och cool. Tänk kusinkalas med 20 ungar som man aldrig tidigare träffat och lika många vuxna. DET är sommarlovsmodigt som heter duga. Tur att de pausade lite med abborre-fiskande med vår morfar där Otto passade på att dra upp den största. Den smakade tydligen väldigt fint också. Och så var det där med slajmet. Kanske var Otto den bästa slajm-tillverkaren i mannaminne. Nomi har ett nytt recept där limmet har bytts ut mot ansiktsmask… Jag välkomnar detta då limmet höll på att driva mig till vansinne. Det värsta just nu är att hela vårt hem glittrar. Alla glittrar, maten glittrar, soffan glittrar. Även min man man glittrar när man pussar honom gomorron.

Jag tycker om Kristin så mycket. Därför är det extra fint att vi fick chansen att synka ihop familjerna också.

Jag tror att Kristo försöker se lite extra cool ut här. Fast det behöver han inte för han är min favorit hursomhelst.

Så var det äntligen dags.

Startklar.

En helt annan dag. Sommarlov är när det regnar en hel dag och blåser storm och man väljer att bada typ tre timmar i sträck ändå. Då man vägrar fika inomhus och kräver glassen och kexen vid poolkanten. Här regnade det så mycket så jag och Viggo sprang ut med glassen. Man ville ju liksom inte vara utomhus i onödan.

Vissa surade. En chihuahua under täcket och under tak, i tre timmar. Med mörk blick. Hon ville ju inte bada när man kan leka på vinden med spöregn som smattrar på taket.

Andra tyckte att regndag var skärmdag.

Igår var vi ju såklart tvungna att hinna med lite loppis innan Kristin for hem igen. Såklart åkte vi till min favorit Helena och Augustas antik. 

Nomi och Svea hamnade i klädhörnan.

”jag har hört att man svimmar automatiskt när man har sådana här” sade Nomi och Svea knöt för allt vad hon var värd. Men svimningen uteblev.

En trådhållare med blått. Den ropade ju på Kristin, det förstår ju alla.

Livet hos Helena är extra fantasifullt, så är det bara. Nomi fyndade förresten en klänning.

Jag tänker att gamla saker får barn att tänka lite utanför det vanliga. Som när man hittar en almanacka i marmor som är lika aktuell nu som på 20-talet. Kan det liksom bli smartare?

Nu var det ju knappt att den allra största spånkorgen gick in i Kristin´s minibil. Men allt går. Ser fram emot att se den i växthuset.

Sedan svängde vi in till Möbelmagasinet innan det var dags för grillunch vid poolen. Sedan for familjen Krickelin hem (ni måste kika hennes senaste inägg om då vi besökte dem) och Robban for hem och Svea. Tur att det ramlade in en efter en tältgäst så att ordningen var återställd.

Och där kom Viggo in från trädgården. ”vi somnade klockan 7….” Men vad bra att klockan är 9.09 nu då.

11 Comments

 • Eva

  Alltså dina bilder………….. <3 Vill vara där, ser fantastiskt ut! Ser kärlek och kreativitet, bästa bästa. Fortsatt fin sommar! Kram Eva

 • Ida

  Ser så sommarmysigt ut ? Måste fråga hur ni gör med gäster. Har ni gästrum eller stoppar ni ner dem lite var stans som ovan?
  Vi har precis flyttat från lgh på 58m2 till hus på 185m2 med 6 rum och ändå har vi svårt att få till ett gästrum. Finns så många andra behov att fylla också liksom… därför nyfiken på hur ni gör?

  • Mokkasin

   Hej Ida! Nu för tiden stoppar vi ner dem lite varstans 🙂 När vi flyttade hit så hade vi gästrum faktiskt , det såg ut såhär http://www.mokkasin.com/2011/02/01/tisdagstema-om-favoritfarger/ Men med åren har vi liksom spridit ut oss i allt från vind till källare och helt plötsligt räckte inte de totala 500 kvm till just ett gästrum ; ) ! Alltså, nu skämtar jag ju jättemycket såklart, för givetsvis skulle vi kunna få till det. Men gästrummet blev kontor, och sedan musikstudio och nu är det tv-rum. Och vi möblerar om, och hittar nya grejor att fylla rummen med och sedan byts det rum hit och dit. Fast det är ett riktigt lyxproblem för det ryms helt klart en hel massa gäster här utan att man liksom går på varann.
   Det är lite roligt att du frågar för kvällen innan Kristin skulle komma fick jag en sådan lysande idé (tyckte jag själv då) fast vi hann inte fixa… Jag tänkte nämligen att om somrarna sitter vi sällan och äter i vårt rum med de dubbla glasdörrarna, därför tänkte jag att vi flyttar hela möblemanget från vårt vardagsrum till just detta rum och gör om rummet med Morris-tapeten till ett gästrum. Bara om sommaren! Sedan blir det mysigaste soffrummet igen när hösten kommer. Låter kanske lite omständigt men jag är så himla förtjust i att hålla på och ommöblera och ändra. Helt gratis dessutom!

   Fast jag vill tillägga att man får alltid komma ihåg att gästerna är ALLTID det allra viktigaste. Jag menar det hänger verkligen inte på själva gästrummet, myset kommer på köpet ändå! Och tänk så himla härligt nu för er, den där känslan är obeskrivlig! Jag menar på 58 kvm blir allt vad gäster heter en liten kompromiss, i ett hus har man tusen andra möjligheter. Ha en fin sommar! kram Sofia

   • Ida Lindgren

    Tusen tack för svar. Helt sant att gästerna är det viktigaste, känns bara så gästvänligt med ett eget rum åt dem. Men myset hänger ju inte på det. Bra idé med sommargästrum också.
    Älskar dina bilder och berättelser från vardagen. Så stämningsfullt, inspirerande och personligt ❤️

 • Eva Salomonsson

  Älskar dina inlägg med ditt fina hem? Blir så inspirerad och glad. Kram till dig! Undrar även vad Livs fina tapeter kommer ifrån?

 • Mokkasin

  Tusen tack Eva för din fina kommentar! Det blev nog lite missvisning i texten insåg jag, för rummet där tjejerna äter frukost i soffan är inte Livs men jag tänker att det låter som om det vore det : ) I alla fall är tapeten denna https://www.engelskatapetmagasinet.se/sv/articles/2.236.19077/rubelli-lady-roxana som jag fick den stora äran att ha i detta lilla rum. Tapeten är supervacker! Tycker att denna är ett fint alternativ med samma känsla https://www.engelskatapetmagasinet.se/sv/articles/2.200.19512/sandberg-faded-passion

  Kram och fin sommar!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *