OUR WEEKEND DIARY

our weekend diary.

Man kan väl påstå att helgen började redan klockan åtta i fredags. Helgen som kommer vara lång som en hel sommar. Trean är över för dessa gullisar och till hösten byter de skola till Kunskapsskolan.

Liv har grejat sitt första år på högstadiet. Alltså, detta högst virrvarriga att vara tonåring. Och strax har vi två stycken i den här familjen… Men ändå det galet härliga när man märker att de vågar ta större och större kliv mot den de är. Då får man väl ta det svängiga.

 

Vi bjöd hem kusiner och mormor och morfar på sommarlovsfika. Och nej jag har inte gjort tårtan själv. Däremot har jag insett hur bra det är att be konditoriet att byta ut färg på marsipan , andra varianter av dekorationer och så. Som den här favoriten av tårta har gul marsipan med brunt florsocker och krona i vanliga fall. Somrigare såhär kan man tycka.

Årets sommarlovsbild blev verkligen så bra…

Älskar tiden just nu mer än jag gjort tidigare. Vet inte exakt vad det beror på men kanske att vädret är vackert och varmt och ljuset kvar så himla länge såhär års. Kanske för att jag bestämt mig att lägga alla ”måsten” vid sidan om förutom de som hör till jobbet till. Det räcker så väldigt bra med den biten just nu, sedan får kirskål och ogräs härja fritt.

Dags för årets första pizza. Här är ett inlägg om just pizza på grillen. Perfekt evighetsmiddag och när man är många och alla äter lite när de själva känner för det.

Såhär stod planeterna 20 juli 1970. Då föddes min man. Nygjord av Sabina på Queendom Crew och supersnygg.

Plötsligt kom Lilly och hennes familj på besök. De har köpt sommarhus utanför Katrineholm! Det känns så himla fint att få ha dem nära så mycket oftare hädanefter.

Evy kommer kalla mig för klänningstanten eller nåt. Men man kan ju bara inte gå förbi klänningar på loppis när de ser ut såhär. Varje midsommar när jag var liten hade jag exakt en likadan ju fast gul, den som Nomi hade under hennes foldräktsera.

Så stassen för midsommar är klar!

Det roliga med Evy är att hon vägrar hoppa ur klänningen. Det var likadant förra gången när hon fick en blå volangblåsa.

Jag sparar på sådana här kvällar.

Hur poppis är man som 2-åring?

Världen i en hängmatta.

Robban är här igen. Favorithunden alla kategorier. Han har vandrat mellan olika gos och klappare hela helgen.

Inte ensam en sekund men han älskar det.

När klockan är elva och det är sommarkväll.

Spegeln kommer få stå kvar här.

Och solen gick ner och livet var fint.

Och sedan lovade jag mig själv att jag kommer inte missa en sommarkväll i den där hängmattan. Och laga den gör jag väl bara om det skulle bli lite tid över efter tusen böcker, lika många middagsbjudningar, jättemånga tupplurer, cykelturer när solen går ner och promenader när den går upp, lyssna på alla sommarprat och de poddar jag missat och säkert en hel massa annat som känns mer prioriterat än just att laga det där hålet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *