DIY

DIY Drömfångare

Många undrade om drömfångaren jag gjorde till helgens plåtning. Så lätt, så snabbt och så billigt. Och fin! Perfekt på terasser och verandor och i växthus kan jag tycka såhär till sommaren.

Du behöver:

  • En rockring
  • Remsor som du river själv av lakan, gardiner eller vad du kan finna på loppis.
  • Gamla spetsband, brodyrtråd, egentligen vad som helst som du åtminstone kan knyta ett varv kring rockringen. Om du spanar min så är det rätt mycket och rätt trasigt fast det blir fint ändå, nästan finast.
  • En gammal duk, rund. Det är bra om den är mindre än själva rockringen. Men det går alltid att klippa till en större till en mindre. Jag hämtade en hos min 97-åriga mormor, där finns det dukar kan jag lova.
  • Du kan behöva limpistol eller häftpistol om du har band som glider. Men oftast räcker det bra att knyta.

 

Först virar du. Knyt, lägg om omlott. Stoppa under ändar och fäst på så vis. Vad som helst funkar bara det känns som det fäster. Och gör det inte det, sätt lite lim eller en klammer. Fullt tillåtet. Vira tills hela rockringen är täckt. Observera blandningen på min rockring. Det som ser ut som trådar i klump är brodertråd från loppis, ett varv och knyt.

Sedan knyter du duken. Börja med jämnt fördelade fästpunkter, tex på fyra ställen. Sedan knyter du liksom en knut på motsatt sida tills du fäst duken. Detta för att den ska bli centrerad. Sträck duken så att den är spänd. Knyt antingen med snöre som liknar duken (vänster) eller använd sådant du virat kring rockringen (höger.

Riv remsor av vad du kan hitta, samla spets och band från loppis. Häng upp rockringen med duken på väggen, då ser du hur mycket remsor/band du behöver knyta i underkant och det är också lättare att se om de hänger jämt fördelade. Knyt i ena änden.

Klart. Tänker att det kan vara ljuvligt att göra flera och hänga i träd vid ett bröllop. Eller för all del i en lada… Och sedan kan man ju göra sådana härPrecis på samma vis men knyt remsor/band runt hela ringen. Och vänd tvärtom. Så megatjusigt i olika höjder och många. Och vi gjorde små drömfångare en annan gång, kika här!

Leave a Reply