BY MOKKASIN

affären är öppen!

Jag tänker att det är historier som denna som gör att vi öppnar en liten affär igen.

”Det kom en dam till Johanna, vår guldsmed. Med sig hade damen ett par av blåklockor i gammalt silver. Eller snarare två par, för det var hennes örhängen från 20-talet. Damen var söt och tyckte att örhängena passade bättre i Johannas ateljé än i en ask i hennes hem. Johanna själv tyckte det var lite Mokkasin över dem och kanske var det de allra vackraste blåklockor vi hade sett och lovade varann att vi minsann skulle ta vara på dem på det allra bästa viset. Några dagar senare levererades en ask och i den var världens vackraste smycke. Kanske det mest perfekta jag någonsin sett. Tänkte att det andades 20-talet och historien om damen och örhängena som hon burit vid galej under åren. 20-talet är väldigt länge sedan och därför känns det så extra fint att föra blåklockorna vidare i tiden.”

 

Allt som är våra smycken, Mokkasin plus Johanna Garmland, är bara fint rakt igenom. Allt från samarbetet, hur roligt vi har och hur mycket jag tycker om Johanna. Tänker att det överförs i smyckena. Kika lite här för att se hur det kan se ut i ateljén Det genuina hantverket, som Johanna förvaltat som den tredje generationens guldsmed, är så fantastisk att få vara en del av. Först var det Johannas morfar på 30-talet som startade Garmlands guld och silver, dottern Inga i samma fotspår och så dotterdottern. För mig är det så viktigt med hållbarhetstänket, det vet ni redan. Att vi kan stå för det vi säljer rakt igenom och ha kontrollen från början till slut. Våra smycken är gjorda så långt det bara är möjligt av återvunnet silver och roseguld. En process som få guldsmeder besitter idag men som Johanna kan. Hon är en av få i Sverige som kan denna metod. Viktigare än någonsin att påpeka då just smyckebranschen annars och i stora delar har otroligt lite fokus på miljötänk och etik. Därför är jag extra tacksam och stolt att vi kan göra dessa smycken exakt så som jag önskar.

 

Vi smygstartar affären idag. Och idag godkänner jag papperskvaliteter för mina fotoprints. Det har tagit lite tid att landa eftersom jag vill jobba på samma sätt här. Jag vill göra mina fotografier till äkta hantverk tillsammans med ett tryckeri som står för  mycket hög kvalitet där jag kan hålla en personligt och nära samarbete. Att den som trycker ska älska mina bilder lika mycket som jag själv gör. Så under de närmaste veckorna kommer printsen i affären på just det viset.

Så varsegoda en ny liten affär då.

2 Comments

Leave a Reply