BOOKS & MAGAZINE

Tredje boken om Mademoiselle Oiseau

Vi fick en sådan himla fin överraskning häromdagen. Älskar ju bokutskick. Och kanske allra mest Mademoiselle Oiseau 

Bara för det är allt vad drömmighet är.

Nu i april släpps den tredje boken, Mademoiselle Oiseau och Argentine. Och precis som förut är det Lovisa Burfitt som illustrerar magiskt och  Andrea de La Barre de Nanteuil som berättar parisiska äventyr bortom all fantasi. 

Jag tycker så himla mycket om Lovisas illustrationer. Varenda uppslag är ju en tavla. Och ganska ofta när jag letar inspiration kan jag fastna i hennes teckningar. Tänker att det är för jag älskar det mjuka. Och för att det är både på riktigt och ändlös fantasi. Salig blandning när den är som bäst.

Och exakt så är det ju också med Andrea´s saga. Hon berättar oss in i Paris gränder och låter oss kliva över varenda takås. Och i den alldeles nya Mademoiselle Oiseau och landet Argentine finns det minsann en hel stad där uppeNu släpps också Mina vänner – boken och en inbunden skrivbok med citat ifrån böckerna. Jag tjuvkikade nyss vad Svea skrivit på ”Det här visste du inte om mig”… Att jag har spelat hockeyspel fast jag hatar det, var svaret. Alla år och vänner i världen borde ha just en sådan bok.

Som grädde på moset så låg hela överraskningen i den här väskan.

”En fantastisk saga om vänskapen mellan en flicka och en tidlös dam, om livet och kärleken och drömmarna. Om det som är sant och det som är nästan-sant, och om det som nästan är för bra för att vara sant, men kanske är sant ändå.”

 

 

3 Comments

  • Maria

    Min dotter fick de tidigare böckerna i konfirmationsgåva av sin gammelmoster förra sommaren och nu blir det nog att köpa den nya boken också! Så härliga!
    Glad påsk till er!

  • Marie

    Vem älskar inte Mademoiselle Oiseau! Är själv 39 år & är helt förälskad i allt med denna magnifika kvinna. Har köpt porslinet Lovisa Burfitt gjorde för en del år sedan till Rörstrand. Älskar att sitta på morgonen & dricka mitt kaffe ur koppen, samtidigt som jag får inspiration till mitt eget skrivande. Ung eller gammal åldern är bara en siffra.
    Comme par magie ✨

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *