fyra dagar kvar till påsk och vi bojkottar fjädrar. - Mokkasin
Mokkasin is a blog and showcase for Sofia Janssons styling, photography and writing. Mokkasin is also about DIY and creative direction. Sofia founded Mokkasin and a creative freelancer.
Mokkasin, Lifestyle, blog, portfolio, styling, photography, shop, creative direction
40118
post-template-default,single,single-post,postid-40118,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

fyra dagar kvar till påsk och vi bojkottar fjädrar.

Vi har ju som sagt blivit klimatfamiljer som jag skrev om. Och då kan man ju inte gå och sätta dit en massa färgglada fjädrar som åkt kors och tvärs över jordklotet. Efter en dessutom hemsk hantering. Så vi bestämde oss för alternativt påskrispyssel, som dessutom ska upp på kommunens vlog. Fortsättning följer på den.

Svea bodde hos oss i helgen. Vi införskaffade en massa vackra gamla notblad. Det fina är ju inte bara noterna utan färgerna och typsnittsinspon är överväldigande.

De pratade om det hemska med färgglada fjädrar …

…och klippte pappersägg för glatta livet.

Fem stycken äggformade pappersark för ett pappersägg.

Liv och Klara höll på med ett helt annat pyssel. Som inte går under luppen för det mest hållbara genom tiderna. Jag håller på att få nervsammanbrott av denna slime-tillverkning. Det är både lim, raklödder, färg och allt annat som behövs för att få den perfekt. Och en hemlig ingrediens är även min (!!) – linsvätska!!! Alltså, här höll jag på att gå i taket. Även när Nomi senast ikväll ansåg att hennes säng var bästa stället för slime-tillverkning… Någon annan förälder som har samma slime-problem hemma? det kan ju inte bara vi där den eviga slime-tillverkningen som flyttas runt i huset och ligger som surdegar i var och varannan burk.

Tacka vet jag pappersägg. Vi började sy på Singern.

Snyggägg!

Sedan gick vi över till den något mer moderna Husqvarnan.

Vissa tog paus.

Inga frågor på den, för jag har inget svar.

Fliten i morgonstund innan skolan en måndag. För vi hann ju såklart inte färdig innan vi tog söndagsmiddag med Svea´s familj.

Inte svårt. Välj det vackra själv. Och hållbart.

Vi hittade en klänning till lilla Evy när vi letade notblad. Exakt som den Nomi har, som var min, förutom på färgen då.

Ovanligt snygg skräphög.

Nu fattas bara påskriset.

Fint tips! Ni måste bara kika Evelinas påskägg av en gammal flora-bok, så fantastiska!

 

 

8 Comments
 • Evelina - Evelinas Ekologiska

  11 april, 2017 at 11:16 Svara

  Underbara bilder!
  Jag gjorde också pappersägg på gamla notblad och sidor från en gammal flora till påskriset. Så mycket finare än fjädrar dessutom tycker jag 🙂
  Ha en fortsatt fin dag!
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  • Mokkasin

   11 april, 2017 at 16:06 Svara

   Men så otroligt vackra Evelina! Lade in en liten tipslänk såhär i efterhand. Kram och tack!

 • Eva Salomonsson

  11 april, 2017 at 21:31 Svara

  Så fint! Här måste pysslas??

 • Emma T

  11 april, 2017 at 21:35 Svara

  Inte behövs fjädrar till påsk, men när vi var ute och gick härom dagen hade nog några fåglar hamnat i slagsmål. Fjädrar låg överallt och hur ohygieniskt man än kan tycka att det är så kunde jag inte låta bli att plocka med mig en samling hem. En tvätt senare och tråd att knyta runt så blev det ändå några påskfjädrar till riset.
  Och slime… I know all about it…

 • […] inte ensamma. Vill ni ha lite mer påskinspiration så kan ni kika in både hos Malin, Katrin och Sofia. Enkla, men fantastiskt fina små pyssel. Känner man inte för att pyssla så funkar några vackra […]

 • Annika Elisabet Thiberg

  14 april, 2017 at 09:56 Svara

  Förstår precis känslan över slime….det är slime tillverkningen överallt här hemma…..blir så trött….men att köpa är inte lika kul!
  Du har en fantastiskt trevlig o söt dotter Liv, som var här hos vår Elsa igår. Kul när barnen träffar nya vänner! Glad Påsk!

 • […] inte ensamma. Vill ni ha lite mer påskinspiration så kan ni kika in både hos Malin, Katrin och Sofia. Enkla, men fantastiskt fina små pyssel. Känner man inte för att pyssla så funkar några vackra […]

Post a Comment