DIY,  EKO MILJÖ HÅLLBARHET

fyra dagar kvar till påsk och vi bojkottar fjädrar.

Vi har ju som sagt blivit klimatfamiljer som jag skrev om. Och då kan man ju inte gå och sätta dit en massa färgglada fjädrar som åkt kors och tvärs över jordklotet. Efter en dessutom hemsk hantering. Så vi bestämde oss för alternativt påskrispyssel, som dessutom ska upp på kommunens vlog. Fortsättning följer på den.

Svea bodde hos oss i helgen. Vi införskaffade en massa vackra gamla notblad. Det fina är ju inte bara noterna utan färgerna och typsnittsinspon är överväldigande.

De pratade om det hemska med färgglada fjädrar …

…och klippte pappersägg för glatta livet.

Fem stycken äggformade pappersark för ett pappersägg.

Liv och Klara höll på med ett helt annat pyssel. Som inte går under luppen för det mest hållbara genom tiderna. Jag håller på att få nervsammanbrott av denna slime-tillverkning. Det är både lim, raklödder, färg och allt annat som behövs för att få den perfekt. Och en hemlig ingrediens är även min (!!) – linsvätska!!! Alltså, här höll jag på att gå i taket. Även när Nomi senast ikväll ansåg att hennes säng var bästa stället för slime-tillverkning… Någon annan förälder som har samma slime-problem hemma? det kan ju inte bara vi där den eviga slime-tillverkningen som flyttas runt i huset och ligger som surdegar i var och varannan burk.

Tacka vet jag pappersägg. Vi började sy på Singern.

Snyggägg!

Sedan gick vi över till den något mer moderna Husqvarnan.

Vissa tog paus.

Inga frågor på den, för jag har inget svar.

Fliten i morgonstund innan skolan en måndag. För vi hann ju såklart inte färdig innan vi tog söndagsmiddag med Svea´s familj.

Inte svårt. Välj det vackra själv. Och hållbart.

Vi hittade en klänning till lilla Evy när vi letade notblad. Exakt som den Nomi har, som var min, förutom på färgen då.

Ovanligt snygg skräphög.

Nu fattas bara påskriset.

Fint tips! Ni måste bara kika Evelinas påskägg av en gammal flora-bok, så fantastiska!

 

 

8 Comments

Leave a Reply